Neljättä annosta tarjotaan nyt 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

Uutinen

Päivitetty 9.6: Nettiajanvaraus on nyt auki.

Vantaa on laajentanut neljännet koronarokotukset Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti koskemaan riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia 70–79-vuotiaita. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat.

Tarkista koronaviruksen riskiryhmät täältä.

Neljättä annosta suositellaan 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Neljättä annosta ei tarvitse, jos on saanut kolme rokoteannosta ja koronavirustartunnan, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää yksin kotona.

Rokotuksen voi hakea miltä tahansa Vantaan koronarokotuspisteeltä ilman ajanvarausta, puhelinajanvarauksella 09 5844 3030 ma-pe klo 8–16 tai varaamalla ajan koronarokotusaika.fi-järjestelmässä.

Avainsanat

KoronavirusCovid-19Rokotus