Neljättä koronarokotusta tarjotaan 70 vuotta täyttäneille

Uutinen

Asiasanat

TerveysAsukkaat

Vantaa tarjoaa neljättä koronarokotusta kaikille 70 vuotta täyttäneille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uuden suosituksen mukaisesti.

Koronarokote

THL on antanut uuden suosituksen koskien neljänsien koronarokotusten laajentamista. Suosituksen mukaan kunnat voivat heinäkuusta alkaen tarjota neljänsiä rokoteannoksia portaittain henkilöille, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille, eli seuraavassa järjestyksessä:

  1. 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin
  2. 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
  3. 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Vantaa noudattaa THL:n suosituksia koronarokotusten antamisessa ja tarjoaa 18.7. alkaen neljättä koronarokotusta kaikille 70 vuotta täyttäneille. Muiden ikäryhmien neljänsistä rokotuksista tiedotetaan myöhemmin.

Neljättä rokoteannosta tarjotaan Vantaalla tällä hetkellä:

  • 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt
  • 70 vuotta täyttäneille
  • iäkkäille hoivakodeissa asuville
  • iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet ja jotka eivät pärjää yksin kotona.

Huom! Jos olet saanut kolme koronarokotusta ja sairastanut koronavirustaudin, et voi saada neljättä koronarokotusta (poikkeuksena voimakkaasti immuunipuutteiset).

Neljännen rokoteannoksen voi ottaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Lisätietoa rokotuksista ja Vantaan rokotuspaikoista löydät täältä.

Tietoa lääketieteellisistä riskiryhmistä löydät THL:n verkkosivuilta.

Varaa aika rokotukseen

Voit varata ajan neljänteen rokotukseen osoitteesta koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerosta 09 5844 3030 ma-pe klo 8-16.

Uusi puhelinnumero 09 839 50090 palvelee 26.7. alkaen ma-pe klo 8–15.

Avainsanat

KoronavirusRokotusCovid-19