Opo-chat auttaa Vantaan lukio-opiskelijoita ja lukiokoulutusta suunnittelevia maaliskuun ajan

Uutinen

Lukion opinto-ohjaaja vastaa maaliskuun ajan Vantaan lukio-opiskelijoiden ja opinnoista kiinnostuneiden kysymyksiin Vantaan lukioiden yhteisessä opo-chatissa.

opiskelija älypuhelin kädessä

Kuva Sakari Manninen

Mietityttääkö lukio-opintoihin liittyvät asiat? Vantaan lukioiden yhteisessä opo-chatissa saa neuvoja esimerkiksi lukio-opiskeluun, ylioppilaskirjoituksiin ja korkeakoulujen yhteishakuun liittyvissä asioissa sekä Vantaan lukiokoulutukseen hakeutumisessa. Chat-palvelun avulla neuvontaa ja ohjausta on tarjolla lukio-opintoihin liittyvissä kysymyksissä nopeasti ja helposti.

Yhteishakuun liittyvät kysymykset ovat nyt ajankohtaisia. Opo-chat tarjoaa tukea myös jatko-opintoihin liittyvissä pohdinnoissa, olipa kyseessä sitten hakeutuminen perusopetuksesta lukioon tai lukiosta jatko-opintoihin.

Palvelulla on pyritty lisäämään lukiolaisten ja lukiokoulutuksesta kiinnostuneiden mahdollisuutta oikein ajoitettuun tukeen ja ohjaukseen. Digitaalisella chat-palvelulla halutaan madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä, jotta mahdollisimman moni opiskelija toisi esiin kokemansa ohjauksen tarpeen.

Lukioiden yhteistä opinto-ohjaajien chat-palvelua pilotoitiin ensimmäisen kerran viime lukuvuotena 2021–2022. Pilottikokeilussa huomattiin, että opiskelijoiden palvelupyynnöt keskittyvät tietyille kuukausille ja tiettyihin teemoihin (lukuvuoden alku, marraskuussa yo-kirjoitukset ja maaliskuussa yhteishaku). Tämän havainnon pohjalta aukioloaikoja uudistettiin tälle lukuvuodelle niin, että opo-chat palvelee Vantaan lukiolaisia ja lukiokoulutusta suunnittelevia mahdollisimman ideaaliin aikaan marraskuussa ja maaliskuussa.

Lukioiden opo-chat on osa LAVA-hanketta eli lukioiden ohjauksen laadun vahvistaminen Vantaalla -hanketta. Hankkeessa kehitetään lukioiden ohjauksen toimintatapoja ja käytäntöjä. Opo-chat on yksi toimintamalli, jolla voidaan vahvistaa lukio-ohjausta ja ohjauksen saavutettavuutta.

Avainsanat

LukiotOpiskelun tukiDigitaalisuusPalvelu