Päiväkotien, koulujen, lukioiden, Varian ja nuorisotilojen maskisuositus poistuu ma 25.10.

Uutinen

Peruskoulun kuudesluokkalaisten ja sitä vanhempien oppilaiden ja opiskelijoiden yleinen maskisuositus kouluissa ja oppilaitoksissa sekä nuorisotiloissa poistuu syysloman jälkeen maanantaista 25.10. alkaen. Tämä ohjeistus noudattaa OKM:n ja THL:n valtakunnallista suositusta. Samalla poistuu myös varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten sekä nuorisotyön henkilökuntaa koskeva maskisuositus.

Edelleen suositellaan, että maskia käytetään samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa. Maskia on tärkeää käyttää aina sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Kaikkien suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kuten esimerkiksi isoissa kokoontumisissa.

Päiväkodeissa, peruskouluissa, lukioissa ja ammattiopisto Variassa voidaan järjestää vanhempainiltoja paikan päällä. Mahdollisuuksien mukaan niissä hyödynnetään hybriditoteutusta, jolloin myös etäosallistuminen olisi mahdollista. Lähitoteutuksissa huomioidaan korona-ajan hygieniavaatimukset tartuntatautilain mukaisesti.

Varhaiskasvatuksessa huoltajat saavat tulla sisälle tuodessaan ja hakiessaan lasta. Ylimääräistä oleskelua päiväkodin tiloissa tulee vielä ohjeen mukaan välttää.

Päiväkotiin, kouluun, oppilaitokseen tai nuorisotiloihin ei saa tulla kipeänä, vaikka oireet olisivat lieviä, vaan silloin jäädään kotiin sairastamaan.

Tilojen lisäsiivouksia jatketaan sekä päiväkodeissa, kouluissa että oppilaitoksissa OKM:n ja THL:n suositusten mukaisesti. Opettajat ja kasvattajat huolehtivat yhteisten välineiden välipuhdistuksista.

Seuraamme Vantaalla tiiviisti valtakunnallisten koronalinjausten mahdollisia muutoksia ja muutamme ohjeistusta tarvittaessa niiden mukaisesti.

Voit lukea täältä OKM:N uuden suosituksen paikallisia toimia korostavasta koronaturvallisuudesta

Ajantasainen ohjeistus löytyy THL:n Lapset ja koronavirus –sivulta

Koronaviruksen oireet ja hoito

Avainsanat

KoronavirusPäiväkoditPeruskoulutLukiotCovid-19