Peijaksen alueella havaittu ahdistelija 21.9.2021 - alueen kouluissa ja päiväkodeissa sisälle suojautuminen

Uutinen

Peijaksen sairaalan läheisyydessä tehtiin aamupäivän aikana 21.9.2021 havaintoja sekavasti käyttäytyneestä miehestä, joka oli ahdistellut lapsia. Havukosken, Hiekkaharjun, Ilolan, Koivukylän, Kulomäen, Kytöpuiston, Mikkolan, Rekolan, Rekolanmäen ja Simonkylän koulun oppilaat suojattiin sisätiloihin. Lähistön varhaiskasvatusyksiköissä (Rekolanmäki, Hans, Ulrika, Leinelä, Piilipuu, Ilola, Metsolanmäki, Näätäpuisto, Ilvespuisto, Rautpiha, Päiväkumpu, Havukallio, Maarukka, Saturnus, Matari, Nikinmäki, Siimapuisto ja Kiirunatie) suoritettiin myös varmuuden vuoksi sisälle suojautuminen.

Poliisi tarkasti aluetta usean yksikön voimin ja sai kiinni häiriötä aiheuttaneen miehen. Ulkopuolisille ei aiheutunut välitöntä vaaraa ja puramme alueen yksiköissä suojaukset.

Poliisi on tarkastanut myös Havukosken koulun sieltä saadun perättömän ilmiannon vuoksi, eikä vaaratilannetta ole ollut.

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Toivomme, että keskustelette kotona lapsen kanssa siitä, että vieraiden henkilöiden kanssa ei kannata ryhtyä keskustelemaan. Havainnot edellä mainitun kaltaisista tapahtumista ilmoitetaan poliisille numeroon 112. Toivomme, että ilmoitatte havainnoistanne myös koululle.

Koulumme ja päiväkotimme tekevät kaikkensa oppilaiden ja henkilöstön turvallisuuden ja turvallisuudentunteen takaamiseksi. Kriisi- ja turvallisuussuunnitelmamme ovat ajan tasalla ja henkilöstömme on ohjeistettu siitä, miten uhkaavissa tilanteissa toimitaan.

Teemme kaikkemme, että oppilaillamme on koulussa hyvä ja turvallinen olo. Tapahtuma saattoi järkyttää läsnä olleita lapsia ja on hyvä, jos teillä on kotona mahdollisuus keskustella asiasta.

Tukea keskusteluun on saatavilla opiskeluhuollon ammattilaisilta:

sekä esimerkiksi seuraavista nettiosoitteista:

  •  Suomen Punainen Risti
  • Traumaterapiakeskus
  •  MLL, Lasten ja nuorten puhelin päivystää numerossa 116 111, ma-pe kello 14-20 ja la-su kello 17-20
  • Nuorten Netti
  •  Valtakunnallinen kriisipuhelin 01019 5202, ma-pe 9–07, la-su 15–07
  • Mielenterveysseurat

Avainsanat

Päiväkodit