Pysy tiukkana! - Nuoret ja päihteet -webinaari ma 10.5. klo 17–19

Uutinen

Huoli nuorten hyvinvoinnista on noussut erityisesti korona-aikana. Koronaan liittyvät rajoitustoimet kohdistuivat vahvasti nuoriin mm. etäkoulun, harrastustoiminnan rajoittamisen ja nuorisotilojen sulkemisen myötä. Nuorten oireilu näkyy häiriökäyttäytymisenä liikenneasemilla, ostoskeskuksissa ja muissa paikoissa, joissa nuoret kokoontuvat. Päihteiden käyttöä on havaittu yhä nuorempien lasten ja nuorten keskuudessa.

Vantaan Kaupunki ja Itä-Uudenmaan poliisilaitos järjestävät yhteistyössä webinaarin nuorten päihteiden käytöstä ma 10.5. klo 17–19. Webinaarissa on puhujia poliisista ja kaupungin palveluista, sekä lisäksi kuullaan puheenvuoroja kokemusasiantuntijoilta.

Pysy tiukkana! -webinaari toteutetaan verkossa Teams Live-tapahtumana.

Puheenvuorot alkaen klo 17:

1. Osallisuuden ajan kokemusasiantuntija Yonatan Gerbenegus
- Yonatan omaan historiaansa peilaten avaa, mitä ja millaista tukea hän itse olisi nuorena aikuisilta kaivannut ja miten suhdetta nuoreen voisi aikuinen rakentaa.

2. Koulutettu läheiskokemusasiantuntija, läheinen, äiti Marja Moisander
- Marja kertoo, mitä se arki huumeita käyttävän lapsen äitinä ja läheisenä on, millaisia ajatuksia pyöri omassakin päässä ja mistä apua onsaatavilla.

3. Vantaan kaupungin nuorisopalvelut Juho Outavaara ja Hannu Rusama
- Juho avaa, miltä nuorten elämä ja päihteidenkäyttö näyttää jalkautuvasta nuorisotyöstä käsin. Mukana vastaamassa huoltajien kysymyksiin myös Hannu.

4. Vantaan kaupungin opiskeluhuollon kuraattorit Sanna Oinonen ja Helena Kuronen
- Sanna ja Helena tarkastelevat ilmiötä kuraattorityön näkökulmasta

5. Itä-Uudenmaan poliisilaitos, Ennalta estävä toiminta rikosylikonstaapeli Varpu Saapunki
- Varpu tuo puheenvuorossaan esiin poliisin huolta nuorten päihteiden käytöstä ja siitä, miten vanhemmat voisivat ennalta estää näihin liittyviä ongelmia.

6. Vantaan kaupungin lastensuojelu Saana Pukkio
- Saana avaa lastensuojelun käytäntöjä ja toimenpiteitä, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun heille tieto nuoren päihteiden käytöstä tulee.

Tässä webinaarissa keskitymme lasten ja nuorten päihteiden käyttöön, joka kohdistuu alkoholiin, huumeisiin, lääkkeiden väärinkäyttöön ym.