Ruusuvuoren koulu ehdolla vuoden 2022 Cygnaeus-palkinnon saajaksi!

Uutinen

Asiasanat

Koulutus

Opetushallitus myöntää tänä vuonna Cygnaeus-palkinnon sellaiselle oppimis- ja harrastusympäristölle, joka on ansiokkaasti edistänyt yhteisöllisyyttä ja vähentänyt yksinäisyyttä huomioimalla, kuulemalla ja kohtaamalla yhteisön jäseniä arvostavasti.

Ruusuvuoren koulun Korso valittaa -toiminta ja ilmastopainotteinen perusopetus ILPO ovat ehdolla palkinnon saajaksi. Korso valittaa -toiminta tähtää maailmanparannukseen erilaisilla projekteilla, kuten kestokuukautissiteiden ompelemisella ugandalaisille tytöille, vai ihan vain oman koulun suihkutilojen viihtyvyyttä ja toimivuutta parantamalla. ILPO puolestaan on tavallista perusopetusta, joka painottaa ilmastokasvatusta. ILPO:sta pieni osa on faktaa ja tiedettä, suurin osa on toimintaa ja pohdiskelua. ILPO ei kuitenkaan tuo oppilaille ylimääräistä koulutyötä.

Kouluhallitus perusti Cygnaeus-palkinnon vuonna 1981 kunnioittamaan Suomen oppivelvollisuuskoulun isän Uno Cygnaeuksen (1810–1888) muistoa. Kouluhallitus lakkautettiin vuonna 1991 ja sen tilalle perustettu Opetushallitus on myös jakanut palkinnon lähes vuosittain. Vuoden 2022 palkinto jaetaan tilaisuudessa, joka järjestetään marraskuussa. 

Muut ehdokkaat palkinnon saajiksi ovat:

  • Tampereen ammattikorkeakoulun Eläytyen osalliseksi -hanke
  • Gradian opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä vahvistavat toimet
  • Savon ammattiopiston työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus erityistä tukea saaville opiskelijoille.

Lue lisää

Avainsanat

Ruusuvuoren kouluPeruskoulutKoulut