School Day -sovellus tarjoaa ajankohtaista tietoa oppilaiden hyvinvoinnista – sovellus käyttöön Vantaan kouluissa

Uutinen

Asiasanat

KoulutusNuoret

Vantaalaiskouluissa otetaan käyttöön 4. ja 7. vuosiluokkien oppilaiden hyvinvoinnin mittaamiseen ja kehittämiseen School Day -sovellus. Käyttöä pilotoitiin keväällä 2021 Aurinkokiven, Kytöpuiston ja Koivukylän kouluissa sekä Jokiniemen koulun vammaisopetuksessa. Lukuvuonna 2021–2022 sovelluksen käyttö laajennetaan kaikkien suomenkielisten vantaalaiskoulujen 4. ja 7. vuosiluokille.

Oppilaat vastaavat hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin kerran viikossa suoraan School Day -puhelinsovelluksella tai Wilman kautta. Luokanopettaja ja luokanvalvoja ohjaavat ryhmänsä vastaamaan kyselyyn. Oppilaat voivat halutessaan ladata School Day -sovelluksen älypuhelimeensa. Jos sovellusta ei halua ladata, voi kyselyyn vastata Wilman kautta.

School Day -mallissa on neljä hyvinvoinnin pääaluetta: oppiminen, sosiaaliset ja emotionaaliset taidot, sosiaaliset suhteet ja hyvinvointi. Sosiaalisten ja emotionaalisten taitojen alue soveltaa kansainvälistä OECD:n kehittämää rakennetta ja sisältöä. Oppilaiden vastauksia käsitellään ryhmätasolla, eikä sovellus kokoa tietoja yksittäisen oppilaan hyvinvoinnista.

School Day tarjoaa reaaliaikaista tietoa oppilaiden hyvinvoinnista. Sovelluksen avulla opettajalle kertyy tietoa oman luokan hyvinvoinnista sekä vinkkejä hyvinvoinnin kehittämiseen. Rehtorit ja koulujen yhteisölliset hyvinvointiryhmät saavat tietoa koko koulun tilanteesta ja vertailudataa luokkien hyvinvoinnista.

Jatkuvasti kerättävän ja ajantasaisen hyvinvointitiedon avulla ryhmiä ja niiden opettajia voidaan tukea entistä paremmin.

aluepäällikkö Johanna Honkanen.

Luokanopettajat ja -valvojat sekä oppilashuoltohenkilöstö käsittelevät ryhmän hyvinvointitietoa yhdessä oppilaiden kanssa ja viestivät hyvinvoinnin tuesta myös huoltajille.

Avainsanat

HyvinvointiKyselytDigipedagogiikkaTietosuoja