Scifiä, virtuaalimaailmoja, Legoja ja luistelua – syyslomalla pääsee moneen mukaan

Uutinen

Vantaalla vietetään koululaisten syyslomaa tänä vuonna viikolla 42 eli 17.-21.10.2022. Syyslomaviikolla kaupunki järjestää lapsille ja nuorille monenlaista puuhaa.

Nuori kiipeää kiipeilyseinällä.

Nappaa alta vinkit lomanviettoon niin ulkona kuin sisätiloissakin! Lisää syyslomaviikon tapahtumia löydät osoitteesta tapahtumat.vantaa.fi.

Kirjastojen ohjelmaa

Legopajoihin voi tulla kokoamaan legoja yksin tai yhdessä. Inspiraation tueksi pajassa on Lego-rakennusoppaita.Pajat järjestetään Martinlaakson kirjastossa 18.10.–20.10. klo 12–15, ei ennakkoilmoittautumista.

Valtakunnallisena Sadun päivänä tiistaina 18.10. klo 12–19 Myyrmäen kirjastolla järjestetään satumaista ohjelmaa.

Metsänhaltija sanojen jäljillä -virtuaalimaailmaan tutustutaan Tikkurilan kirjastossa tiistaina 18.10. ja keskiviikkona 19.10. klo 16–19.

Satutuokio Martinlaakson kirjastossa 19.10. klo 9.30–10.00 soveltuu erityisesti yli 3-vuotiaille lapsille, jotka pärjäävät jo hetken ilman aikuisen tukea.

Lukukoira on korvat höröllään keskiviikkona 19.10. klo 18-19 Pointin kirjastossa. Lukuaika on varattava etukäteen. 
 
Myrtsin scifi-päivässä lauantaina 22.10. Klo 10–16 Myyrmäen kirjastolla pääsee nauttimaan muun muassa jendimeditaatiosta ja livemusiikista.

VR-pelailuun pääsee tutustumaan Lumon kirjastossa. Syyslomaviikon ohjelmassa on sekä kaikille avoimia että lapsiperheille suunnattuja pelihetkiä. Aikataulu löytyy kirjaston verkkosivuilta.

Leirejä ja työpajoja

Syysloman Pakopelileirillä 9-13-vuotiaat osallistujat pääsevät toteuttamaan oman "laatikkopakopelin". Pakopeli on nokkeluutta ja päättelykykyä vaativa hauska tarinallinen peli. Kurssi ei vaadi ennakko-osaamista. Leiri järjestetään Lastenkulttuurikeskus Pyykkituvassa 17.–20.10. klo 10–13. Osallistumismaksu alennettuun hintaan 45€, sisältää eväät. Sisaralennus -10€ /lapsi. Ilmoittautuminen leirin tapahtumasivun kautta.

R. O. Bon uskomaton roboleirillä tutustutaan erilaisiin Lego-robotteihin ja ratkotaan pulmia. 4.–6.-luokkalaisille tarkoitettu leiri järjestetään 17.10.–19.10. klo 13–15 Tikkurilan kirjastossa.

Vernissan syysloman taideleirillä 17.–19.10. klo 9.30–14.00 tutustutaan animaatioon, kuvataiteeseen ja elokuvaan. Lisätiedot leirin verkkosivulta. Leiri on TÄYNNÄ.

Pikku Gubben Musiikkikerhon Biisi- ja musavideopajassa 7–9-vuotiaat osallistujat pääsevät tutustumaan biisien ja musavideoiden tekemiseen harjoitusten ja leikin kautta. Työpajoihin ilmoittaudutaan maksamalla työpajamaksu 10 € osoitteessa kulttuuriliput.vantaa.fi. Pajat järjestetään

  • maanantaina 17.10. klo 10–13 Lastenkulttuurikeskus Pessi
  • tiiistaina 18.10. klo 10-13 Lastenkulttuurikeskus Toteemi

Elokuvia

Kulttuuritalo Martinuksessa katsotaan koko perheen elokuvia syyslomaviikolla sekä suomeksi että ruotsiksi. Paikat voi halutessaan varata etukäteen kulttuuriliput.vantaa.fi-palvelun kautta.  
17.10. klo 13 Sing (7), kieli suomi  
18.10. klo 13 Coco (7), kieli suomi
20.10. Klo 9 Pelle Svanslös) – Ett spännande äventyr om vänskap (7), kieli ruotsi 

Liikuntaa

Tikkurilan ja Myyrmäen jäähalleihin pääsee luistelemaan syyslomalla yleisöluisteluvuoroilla. Luisteluvuorot voi tarkistaa jäähallien verkkosivuilta.

Virtuaalijumpat pyörivät myös ohjatun liikunnan syyslomaviikolla. Tunteja pidetään keskiviikkona 19.10. ja torstaina 20.10. Lisäksi tarjolla on useita erisisältöisiä tallenteita. Jumpat löytyvät vantaa.fi/virtuaalijumpat.

Vantaa tutuksi -seikkailureiteillä pääsee liikkumaan eri puolilla Vantaata luonnossa, tutustumaan uusiin paikkoihin ja samalla tekemään reitin varrella olevia liikunta-, päättely-, tietovisa- ja havainnointitehtäviä. 
Seikkailureitit toimivat Seppo-karttapohjasovelluksessa ja reittien aloituspisteet sekä koonnit löytyvät reittien verkkosivuilta. Osa reiteistä on käännetty myös ruotsiksi.

Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttelyssä pääset kokemaan, mitä on vantaalainen lapsi- ja nuorisourheilu. Vantaan kaupunginmuseon näyttelyyn on maksuton sisäänpääsy. 

Lomatekemistä nuorille ja nuorille aikuisille

Vantaan nuorisopalvelut tarjoaa nuorille ja nuorille aikuisille monipuolista ohjelmaa syyslomalla. Nuorisotilat ovat avoinna loma-aikana tarjoten nuorille mahdollisuuden mielekkääseen, turvalliseen ja päihteettömään vapaa-ajanviettoon.

Nuorisotiloilla järjestetään erilaisia tapahtumia, retkiä ja turnauksia yhdessä nuorten kanssa. Luvassa on mm. yönutaa, turnauksia, laneja ja karaokea.

Nuorten aikuisten harrastustoiminnassa voi vierailla nuorten aikuisten olohuoneessa, päästää luovuuden valloilleen näpräämöössä, osallistua sateenkaarevaan nuorten aikuisten iltaan tai vaikka kiipeilykeskiviikkoon.   Katso tarkemmat tiedot vantaa.fi/nuoret.

Avainsanat

LapsetNuoret 13 -20 v.LastenkulttuuriLiikunta