Syyslukukausi 2022 käynnistyy Vantaalla

Uutinen

Ammattiopisto Varia avaa ovensa opiskelijoille tänään 3. elokuuta. Myös uusi tutkintoon valmentava TUVA-koulutus alkaa tänään. Esiopetuksen, perusopetuksen ja lukioiden syyslukukausi käynnistyy ensi viikon torstaina 11.8.

Lapsi koulussa pulpetin edessä.

Kuva: Sercan Alkan

Monessa perheessä koittaa uusi aika ja osassa palataan tuttuun arkeen, kun syyslukukausi käynnistyy Vantaan kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa.  

Vantaalla yksivuotisessa esiopetuksessa aloittaa tänä vuonna 2600 lasta. Kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun on valittu 500 lasta. 

Koulutiensä perusopetuksessa aloittaa 2451 oppilasta. Heistä 81 aloittaa ruotsinkielisessä opetuksessa.  

Vantaan lukioissa aloittaa puolestaan 1341 uutta opiskelijaa. Vantaan kaupungilla on viisi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen päivälukio. Lisäksi lukio-opintoja voi suorittaa Vantaan aikuislukiossa ja Sotungin etälukiossa, joissa noudatetaan aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelmaa.  

Ammattiopisto Varian neljässä eri toimipisteessä aloittaa yhteensä 832 opiskelijaa.  

Tänä syksynä Vantaalla käynnistyy myös ensimmäistä kertaa TUVA eli tutkintoon valmentava koulutus, jonka tarkoitus valmentaa opiskelijaa toisella asteella tarvittavia opiskeluvalmiuksia varten. Koulutukseen voi hakea myös, jos ei ole vielä varma, mitä haluaa opiskella peruskoulun jälkeen.   

Sekä Variaan että TUVA-koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa, joten uusia opiskelijoita aloittaa niissä ympäri vuoden. 

Lämpimästi tervetuloa oppimaan Vantaalle!  

Työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2022-2023

Avainsanat

Koulun aloitusSyksyLukukausiEskariEkaluokka