Taidemuseo Artsin kokoelmaa Finna-palveluun

Uutinen

Asiasanat

Myyrmäen suuralueKulttuuri

Taidemuseo Artsi on julkaissut Finnassa yli 40 julkisen taiteen kokoelmateosta.

Antti Maasalo: Revontulet, 2020 (1990). Taidemuseo Artsin julkisen taiteen kokoelma. Kuva Maija Toivanen.

Julkaisun tarkoituksena on tukea taidekokoelmien saavutettavuutta ja jakaa tietoa kokoelmateoksista vantaalaisille sekä laajemmalle yleisölle. Julkaisu on Artsin ensimmäinen verkossa avattu kokonaisuus. Artsin Finna-sivut löytyvät osoitteesta bit.ly/finna_artsi

Taidemuseo Artsin julkisen taiteen kokoelma sijoittuu eri puolille Vantaata katutilaan, puistoihin ja julkisiin rakennuksiin. Teokset ajoittuvat 1960-luvulta tähän päivään. Kokoelma kattaa monipuolisesti muun muassa veistoksia, muraaleja, rakennuksiin integroituja teoksia, ympäristö- sekä mediateoksia. 

Myyrmäessä sijaitseva Taidemuseo Artsi hallinnoi Vantaan kaupungin taidekokoelmaa ja kuratoi vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä. Artsi erikoistuu toiminnassaan kotimaiseen ja kansainväliseen nykytaiteeseen sekä katu-, graffiti- ja performanssitaiteeseen.  

Finna.fi on Kansalliskirjaston hallinnoima verkkopalvelu, jossa museot, arkistot ja muut kulttuuriperintöorganisaatiot voivat avata kokoelmiaan. Finnan tavoitteena on edistää avoimen tiedon saavutettavuutta ja oppimista kulttuuri- ja tiedeaineistojen kautta. 

Taidekokoelmat verkkoon –sopimus mahdollistaa Artsin tekijänoikeuksien alaisten nykytaideteosten julkaisemisen Finnassa. Kokoelman avaaminen tapahtui Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä erityisavustuksella. 

Tutustu Artsin julkisen taiteen kokoelmaan Finnassa.

Avainsanat

Museot