Tammirinteen lastensuojelulaitos täytti 60 vuotta

Uutinen

Asiasanat

SosiaalipalvelutAsukkaat

Vantaan lastensuojelussa vietettiin eilen erityistä juhlapäivää, kun Tammirinteen lastensuojelulaitos täytti 60 vuotta. Merkkipäivää oli juhlistamassa niin nykyisiä kuin entisiäkin Tammirinteen työntekijöitä. Useimmille paikalla olleille Tammirinne merkitsee jotain erityistä. Erityisyyden voi aistia jo siitä, miten laitos sijaitsee keskellä kauniita peltoja ja vanhoja puita.

Tammirinteen ja Vantaan lastensuojelun juuret vievät 1900-luvun alkuun, jolloin Vantaa oli Helsingin maalaispitäjää. Nykyinen Tammirinteen laitos valmistui vuonna 1962, jolloin lastenkodissa oli paikkoja yhteensä 35 lapselle. Nuorimmat lapset olivat vasta vauvoja ja vanhimmat 15-vuotiaita, koska tuolloin lastensuojelu päättyi, kun nuori täytti 16. Nykyisin Tammirinteessä on vähemmän lapsia ja perhetyö on keskeisessä roolissa. Tällä hetkellä Tammirinteessä toimii kaksi lasten ja nuorten vastaanotto-osastoa, Terhola ja Vaahteramäki.

Tammirinteessä on aina välitetty lapsista

Vantaan lastensuojelun palvelupäällikön Saana Pukkion juhlapuhe sai vieraat muistelemaan Tammirinnettä ja siellä vietettyjä vuosia.

”Tammis on ollut turvallinen kasvuympäristö monelle sijoitetulle lapselle vuosien varrella ja mieluisa työpaikka monelle vantaalaiselle lastensuojelun ammattilaiselle”, Pukkio kertoo puheessaan.

Työntekijöiden muistoja kuunnellessa kävi pian ilmi, että Tammirinne ei ole ollut pelkkä työpaikka, vaan yhteisö, jossa on aina välitetty niin lapsista kuin työkavereista. Työntekijät kertovat, että myös entiset lastenkodin lapset ovat vuosien päästä tulleet vierailemaan Tammirinteessä. Tammirinteessä on selvästi jotain ainutlaatuista.

 

Avainsanat

SosiaalityöLapset