Tunnelmalliset leffapiknikit palaavat jälleen elokuussa

Uutinen

Elokuun leffapiknikit Vantaalla -sarja tarjoaa pimenevien iltojen laadukkaat ulkoilmaleffanäytökset Tikkurilassa, Kivistössä, Backaksen kartanolla Pakkalassa sekä Håkansbölen kartanolla Hakunilassa 10.8.-27.8.

Ihmiset osallistuvat leffapiknikkiin puistossa.

Leffapiknikit ilahduttavat jälleen elokuun pimenevissä illoissa.

Vantaan kaupungin kulttuuripalveluiden ja Pop Up Kino Helsingin järjestämät tunnelmalliset ja maksuttomat leffapiknikit ilahduttavat vantaalaisia jälleen elokuussa.

Leffapiknikien sarja käynnistyy keskiviikkona 10.8. Tikkurilan Kirjastopuistossa Einari Paakkasen ohjaamalla Karaokeparatiisi -dokumentin ennakkonäytöksellä. Karaokeparatiisi vie suomalaisuuden syvyyksiin, tavallisten mutta ainutlaatuisten ihmisten kohtaloihin, ja laajenee kertomaan koko kansakunnan sielun tilasta ymmärryksellä, joka saa kyyneleet silmiin niin ilosta kuin myötätunnostakin.

Leffapiknikit jatkuvat perjantaina 19.8. Kivistön Kenraalinpuistossa säkenöivällä ulkoilmaelokuvien klassikolla Mamma Mia!, joka on vuodelta 2008. ABBA-hittejä ja romantiikkaa pursuilevan musikaalin aikana on lupa laulaa mukana. 

Tänä vuonna Oscar-palkinnot parhaasta elokuvasta, sovitetusta käsikirjoituksesta sekä miessivuosasta pokannut Coda – Kahden maailman välissä valaisee Pakkalassa Backaksen kartanon puiston keskiviikkona 24.8. Satavuotias kartanomiljöö tarjoaa täydelliset puitteet rakkaudelliselle tunnelmalle, ja Backaksen ravintola palvelee koko illan.

Backaksen leffayötä edeltää lastenelokuvanäytös kartanon tapahtumakeskus Puimalassa, sisätilassa. Joten lapset leffaan klo 17, jolloin Puimalassa pyörii vauhdikas Vinski ja näkymättömyyspulveri.

Viimeinen leffapiknik koetaan lauantaina 27.8. Hakunilassa, Håkansbölen kartanon puistossa. Silloin nähdään tänä vuonna ensi-illassa ollut Downton Abbey: Uusi aikakausi, joka tuo jälleen yhteen koko rakastetun näyttelijäkaartin. Vaikka tämä spektaakkeli olisi jo nähty, se kannattaa kokea vielä aatelisväen historiaa henkivässä ympäristössä.

Lämmintä päälle

Tapahtumat alkavat klo 20, ja leffat pyörähtävät käyntiin auringon laskettua noin klo 21:30. Omat eväät ovat sallittuja, mutta tapahtumissa on lisäksi kahvi- ja ruokamyyntiä. Backaksen kartanon pihalla eväät ostetaan ravintolan kioskista, ja tapahtumassa on A-oikeudet. 

Ulkoilmanäytöksissä viltti tai muu istuin ja lämmin pukeutuminen ovat valttia. Tapahtumat järjestetään säävarauksella. Kohtuuttoman huonon sään sattuessa tapahtuma siirretään toiseen ajankohtaan. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

 Leffapiknikien aikataulu:

 

Keskiviikko 10.8.

Tikkurila, Kirjastopuisto (Vantaanaukio 5) 

Karaokeparatiisi (Suomi 2022, ennakkonäytös) 1 h 15 min, S

 

Perjantai 19.8.

Kivistö, Kenraalinpuisto (Huovintie 21) 

Mamma Mia! (Yhdysvallat/Englanti/Saksa, 2008) 1 h 49 min / S

 

Keskiviikko 24.8.

Pakkala, Backaksen kartanon puisto (Ylästöntie 28) 

Coda – Kahden maailman välissä (Yhdysvallat, 2021) 1 h 52 min  / K-12

 

Klo 17 Puimalassa: Vinski ja näkymättömyyspulveri (Suomi, 2021) 1 h 20 min / K-7

Huom. 4-6 -vuotiaat voivat osallistua aikuisen seurassa.  

 

Lauantai 27.8.

Hakunila, Håkansbölen kartanon puisto (Kartanontie 1) 

Downton Abbey: Uusi aikakausi (Englanti, 2022) 2 h 5 min / S