Ulkomailla rokotetut henkilöt voivat nyt saada EU-koronarokotustodistuksen

Uutinen

Asiasanat

TerveysMatkailijat

Vuoden 2022 alusta voimaan astunut lakimuutos velvoittaa kuntia myöntämään EU:n koronatodistuksen niille kunnan asukkaille, joilla ei ole ollut mahdollisuutta saada todistusta maasta, jossa rokote on annettu.

Vuoden 2022 alusta voimaan astunut lakimuutos velvoittaa kuntia myöntämään EU:n koronatodistuksen niille kunnan asukkaille, joilla ei ole ollut mahdollisuutta saada todistusta maasta, jossa rokote on annettu.

EU-koronarokotetodistus voidaan kirjata vain koronarokotteista, joille Euroopan komissio on myöntänyt myyntiluvan tai jotka ovat WHO:n hätäkäyttölistalla. Voit tarkistaa hyväksytyt koronarokotevalmisteet täältä.

Sinun on esitettävä todistus ulkomailla saaduista koronarokotuksista, jotta sinulle voidaan myöntää EU-koronarokotustodistus. Todistuksesta on käytävä ilmi:

  • rokotetun henkilön nimi ja syntymäaika,
  • annettu rokote,
  • rokotuksen antopäivä,
  • todistuksen antopaikka ja päiväys
  • rokottajan allekirjoitus ja leima tai muu vastaava vahvistus

Miten haen EU-koronarokotustodistuksen?

EU-koronarokotustodistusta varten sinun on jätettävä yhteydenottopyyntö. Voit jättää yhteydenottopyynnön sähköpostitse koronarokotus@vantaa.fi tai paikan päällä Myyrmannin, Jumbon tai Hiekkaharjun Varian rokotuspisteillä.

Huom! Ethän lähetä rokotustodistustasi sähköpostitse.

Kun yhteydenottopyyntösi on käsitelty, sinuun otetaan yhteyttä.

Koronarokotustodistuksia tulostetaan kolmella rokotuspisteellä

Henkilöt, jotka eivät voi käyttää OmaKantaa, voivat hakea tulostetun koronarokotustodistuksen Myyrmannin, Jumbon tai Varian rokotuspisteeltä.

Voit jättää tulostuspyynnön rokotuspisteelle tai lähettää yhteydenottopyynnön sähköpostilla koronarokotus@vantaa.fi. Todistusten tulostaminen ei ole kiireellistä toimintaa, joten koronarokotetodistusta ei saa heti käynnin yhteydessä mukaansa. Voit tulla hakemaan koronarokotustodistuksen sovitusti rokotuspisteeltä tai todistus voidaan lähettää sinulle postitse. Toisen henkilön puolesta asiointiin tarvitaan valtakirja.

EU:n koronarokotustodistus hyväksytään matkustuskäytössä yhdeksän kuukauden ajan eli 270 päivää toisen rokotteen saamisen jälkeen. Todistuksen voimassaoloaikaa ei toistaiseksi rajoiteta kolmannen rokotteen jälkeen.

Avainsanat

KoronavirusRokotusCovid-19