Väkivallan vastaista viikkoa vietetään Vantaalla 22.-28.11.

Uutinen

Väkivallan ehkäisy on tärkeä osa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä. Ensi viikolla 47 Vantaalla ja Keravalla vietetään Väkivallan vastaista viikkoa. Tiistaina 23.11. vantaalaisille on tarjolla aiheesta avoin maksuton webinaari.

Hahmo iltataivasta vasten ja teksti Älä kanna turhaa taakkaa: puhu väkivallasta.

Erilaiset väkivallan kokemukset ovat juurisyynä monenlaisille ongelmille, jotka voivat ilmetä vasta vuosien kuluttua. Teemaviikon tarkoituksena onkin nostaa tietoisuutta väkivallan syistä ja seurauksista, väkivallan ehkäisyn tarpeesta sekä tarjolla olevista väkivaltaerityisistä palveluista.

Turvattomuuden ja väkivallan perintö – kuinka kierre katkaistaan? - avoin webinaari ti 23.11.

Väkivallan vastaisella teemaviikolla on tarjolla kaikille avoin koulutus:

Tiistaina 23.11 klo 17.30–19 järjestetään ”Turvattomuuden ja väkivallan perintö – kuinka kierre katkaistaan?” -teemainen webinaari, joka on kaikkien avoimesti katsottavissa Väkivallaton Vantaa -YouTube-kanavalla. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Koulutuksen tarjoaa Väkivallaton Vantaa -hanke. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Maria Akatemian kanssa.

Väkivallan puheeksiotto-koulutus

Väkivallaton Vantaa – hankkeessa alkuvuonna 2021 pilotoitu puheeksiotto-koulutus on julkaistu Väkivallaton Vantaa YouTube-kanavalla ja se on avoimesti kaikkien katsottavissa.

Koulutus sisältää 5 minuutin pituisen johdantovideon ja neljä moduulia, jotka käsittelevät väkivaltailmiön tunnistamista, väkivallan puheeksi ottamista, turvallisuudesta huolehtimista ja palveluohjausta sekä väkivaltaa lapsiperheessä. Jokaisen moduulin kesto on noin tunnin, joten koulutuksen kokonaiskesto on hieman yli neljä tuntia.

Katso puheeksiotto-koulutus täältä

Puhu väkivallasta ja hae tukea. Apua saat esimerkiksi

  •  Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystys 09 8392 4005
  •  Vantaan Turvakodin kriisipuhelin 040 4555 543
  •  Valtakunnallinen nollalinja 080 005 005
  •  SPR:n nuorten turvatalo 09 871 4043