Vanhojen tanssit siirretään syksyyn

Uutinen

Asiasanat

KoulutusOpiskelijatNuoret

Pääkaupunkiseudun lukioryhmä on pohtinut yhdessä linjausta vanhojen tanssien järjestämisestä ja tanssit on päätetty siirtää syksyyn. Syksyn tanssiaispäivän ajankohtia käsitellään mahdollisimman nopealla aikataululla PKS-lukioryhmän kesken. Linjausta on valmisteltu Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten yhteistyönä.

Tanssit päätettiin ensin tammikuussa siirtää pidettäväksi toukokuussa. Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kriisiryhmä on linjannut, että epidemiologisen toiminnan mukaisesti tanssiaisjuhla on kuitenkin syytä siirtää toukokuulta syksyyn, jotta voidaan turvata lähiopetukseen palaamista.

Lisäksi hallituksen 9.4.2021 julkistaman koronarajoitusten purkamisen aikataulun mukaan kokoontumisrajoituksia purettaisiin vasta kesäkuussa. Uusi päivämäärä tansseille sovitaan myöhemmin yhdessä PKS-alueen lukioiden ja opiskelijoiden kanssa.

Vanhojen tanssien harjoittelua voidaan tanssien siirrosta huolimatta jatkaa noudattaen Opetushallituksen ohjetta vanhojen tanssien järjestämisestä, lue lisää Opetushallituksen sivuilta.