Vantaan kestävyyskierroksen kärkikahinoissa on kova kilpailu käynnissä

Uutinen

Vantaan kestävyyskierros 2022 on edennyt puoleen väliin, joten on aika tehdä tilannekatsaus. Tähän mennessä piste-erot erityisesti miesten sarjassa ovat erittäin pieniä. Kaikki on vielä mahdollista. Pistekisaan pääsyyn vaaditaan vähintään neljään lajiin osallistuminen. Parilla kisailijalla on vain 1 kisa alla ja kova paikka edessään, kun viimeisiin lajeihin osallistuminen on pakollista, jos mielii pistekisaan mukaan.

Naiset triathlonin uintiosuudella

Triathlon on tiukka puristus Vantaan kestävyyskierroksella.

Pistetilanne kolmen lajin (Vantaa-hiihto, Vantaa Off-Trail Challenge ja Vantaa-Triathlon –perusmatka) jälkeen, TOP 3: 

Miehet: 

1. Olli Lipponen, Leppävaaran Sisu (johti myös 2 lajin jälkeen) 48p.  

2. Antti Karessuo,  44p.  

3. Tapio Heikinheimo, Musta Neliö 39p. 

Naiset: 

1. Heidi Karjalainen 13p.  

2. Eeva Kuusela, Vantaan Hiihtoseura  9p. (2 lajia takana)  

3. Heidi Hellsten, Helsinki Triathlon 6p. 

Tänä vuonna kestävyyskierroslaisia on yhteensä 30, joista selvä enemmistö miehiä (23). Sekä miesten että naisten kilpailussa pisteistä kamppaillaan rajusti. Pistelaskussa otetaan huomioon neljä parasta kilpailutulosta ja pisteet muodostuvat osakilpailujen maaliintulojärjestyksen mukaan. Voittajan pallille nousee se, kenellä on kaikkien osakilpailujen päätyttyä suurin pistemäärä. Naiset ja miehet kilpailevat omassa sarjassaan. Pistelaskusta putoaa, mikäli kisailijat eivät osallistu vähintään neljään osakilpailuun. 

Viimeisin laji kestävyyskierroksella oli Triathlonin perusmatka ja seuraavaksi kilpailijat suuntaavat kohti Seutulan kierrosta kesäisenä sunnuntaina 24.7. Tässä vaiheessa osallistuminen 108 kilometrin pyöräilykilpailuun on pakollista, mikäli alla on vain yksi laji. Kierroksen lähtö ja maali sijaitsevat Seutulan koululla Vantaalla (Katriinantie 60). 

Seutulan kierroksen jälkeen kisailijoilla on mahdollisuus osallistua vielä kahteen lajiin ja näyttää kyntensä Vantaan Maratonin -puolimaratonilla ja Vantaan Sauvajuoksulla lokakuussa.  

Kestävyyskierroksen mahdollistavat Vantaan Hiihtoseura, Pihkaniskat, Vantaa Triathlon, Seutulan Kierros ja Vantaan Maraton yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Vantaan kaupunki palkitsee kummankin sarjan parhaat kilpailijat. Osallistujien kesken arvotaan myös urheiluopistoviikonloppu. 

Lisätietoa kestävyyskierroksesta: https://www.vantaa.fi/fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/liikunta-ja-ulkoilu/vantaan-kestavyyskierros-2022

Avainsanat

Kesä