Vantaan toisen asteen oppilaitoksiin valittiin yhteishaussa yli 2300 uutta opiskelijaa

Uutinen

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Kevään 2022 yhteishaun tulokset ovat valmistuneet. Yhteensä 2303 hakijaa sai opiskelupaikan Vantaan kaupungin lukioista ja Vantaan ammattiopisto Variasta.

Lumon lukion avara sisätila, jossa on kasveja, sohvia, tuoleja ja pöytäjalkapallo.

Lumon lukio. Kuva: Sercan Alkan

Vantaan kaupungin lukioihin valittiin 1341 uutta opiskelijaa   

Vantaan suomen- ja ruotsinkielisiin lukioihin valittiin yhteensä 1341 nuorta.

Suomenkielisten lukioiden yleislinjan alin hyväksytty keskiarvo oli 7,08, joka on sama kuin viime vuonna. Kaikki alimpaan keskiarvorajaan yltäneet hakijat eivät välttämättä tulleet valituiksi hakemaansa lukioon, sillä samalla keskiarvolla hakeneita voi olla useampia. Tällöin huomioon on otettu lukuaineiden keskiarvon lisäksi hakutoivejärjestys ja sen jälkeen kaikkien aineiden keskiarvo.

Lukioon valituista 53 % oli tyttöjä ja 47 % poikia.

Ammatillisessa koulutuksessa tutut alat säilyttivät suosionsa  

Vantaan ammattiopisto Varian tutkintoon johtaviin koulutuksiin valittiin yhteensä 832 opiskelijaa. Eniten opiskelijoita valittiin sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (105), logistiikan perustutkintoon (110) ja sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoon (100). Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli lentokoneasennuksen perustutkintoon, josta paikan sai yhteensä 16 opiskelijaa.

Ammatillisessa koulutuksessa painottuu yhä enemmän opiskelijavalinta jatkuvan haun kautta.

Uusi tutkintoon valmentava koulutus (TUVA) käynnistyy elokuussa 2022

TUVA-koulutusta järjestetään valtakunnallisesti ja Vantaalla ensimmäistä kertaa elokuusta 2022 alkaen. TUVA-koulutuksen myötä aiemmat nivelvaihekoulutukset (kymppiluokat, VALMA- ja LUVA-koulutukset) lakkaavat. TUVA-koulutus järjestetään Varian alaisuudessa. Koulutukseen valittiin 130 opiskelijaa.

Valittujen nimet on julkaistu oppilaitosten kotisivuilla 

Opiskelijavalinnoista lähetetään tieto sähköpostilla niille valituksi tulleille hakijoille, jotka ovat hakulomakkeella antaneet luvan sähköiseen asiointiin. Niille valituksi tulleille opiskelijoille, jotka eivät ole antaneet suostumusta sähköiseen asiointiin, lähetetään tieto opiskelupaikasta kirjeitse. Oppilaitosten kotisivuilla julkaistaan niiden opiskelijoiksi valittujen nimet, jotka ovat antaneet suostumuksensa nimensä julkaisemiseen. Opiskelupaikka on otettava vastaan 30.6.2022 klo 15.00 mennessä. Oppilaitokset toivovat, että paikka otetaan vastaan mahdollisimman pian, jotta varasijalla olevat saavat tiedon opiskelupaikasta.

Opiskelupaikan voi saada myös varasijalta

Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen peruutuspaikoille valitaan opiskelijat yhteishaun varasijalistalta, joka on voimassa 19.8.2022 asti. Oppilaitokset ilmoittavat mahdollisista yhteishaussa täyttämättä jääneistä vapaista paikoista opintopolku.fi -järjestelmässä ja/tai omilla verkkosivuillaan.

Jatkopaikka varmistetaan kaikille vantaalaisille nuorille

Vantaalla on tarjolla myös peruutuspaikkoja ja yhteishaun ulkopuolisia koulutusvaihtoehtoja heille, jotka ovat päättäneet peruskoulun. Uuden oppivelvollisuuslain myötä perusopetuksen päättäneet nuoret ovat hakuvelvollisia siihen asti, että saavat opiskelupaikan.  

Ammatilliseen koulutukseen voi hakea muulloinkin kuin yhteishaussa. Haussa olevista koulutuksista saa tietoa oppilaitosten kotisivuilta. Siirry Varian sivuille katsoaksesi haussa olevat koulutukset.

TUVA-koulutukseen voi hakea jatkuvan haun kautta, joka käynnistyy 17.6.2022. Hae TUVA-koulutukseen Varian nettisivujen kautta.

Vantaan Ohjaamo tarjoaa tukea vaihtoehtojen kartoittamiseen ja hakemusten tekemiseen niille, jotka ovat jääneet ilman opiskelupaikkaa. Siirry Vantaan Ohjaamon sivuille tästä.

Peruskoulujen oppilaanohjaajat ovat tavoitettavissa kouluilla, kun yhteishaun tulokset on julkaistu. 

Avainsanat

YhteishakuToisen asteen koulutusLukiotVaria