Vastaa kyselyyn ikäystävällisistä kylistä - kysely auki vuoden loppuun

Uutinen

Yhteisöllisyyttä edistävät ikäystävälliset kylät -hankkeessa etsitään Vantaan kaupunkiin sopivia ikäystävällisiä ratkaisuja. Hankkeen kysely on nyt avattu.

Neljä aikuista ja lapsi katselevat tablettia pöydän ääressä.

Yhteisöllisyyttä edistävät ikäystävälliset kylät -hanke järjesti syksyn 2022 aikana työpajoja, joissa ideoitiin tulevaisuuden ikäystävällistä Vantaata. Työpajoja järjestettiin ikäihmisten ryhmille, useille erityisryhmille ja Hakunilan ja Katriinan alueilla toimiville yhteisöille.

Syksyn työpajoista nousseista ehdotuksista koottiin kaikille vantaalaisille avoin kysely.

Kyselyn tavoitteena on laittaa erilaisia ja eritasoisia ehdotuksia tärkeysjärjestykseen. Kyselyssä voi valita itselleen tärkeimpiä ehdotuksia sekä lisätä uusia ehdotuksia. Kysely on avoinna vuoden 2022 loppuun saakka.

Osallistuminen kannattaa, sillä kaikki ideat ja ehdotukset kootaan yhteen keväällä 2023. Hankkeen tuloksena syntyy kaksi ikäystävällisen kylän konseptia: toinen Katriinaan, Kivistön suuralueelle, ja toinen Hakunilaan. Konseptit sisältävät ideoita, suunnitteluohjeita ja -periaatteita tulevia asuinalueita ja palveluita varten.

Ikäystävällisellä asuinalueella erilaiset asumisen vaihtoehdot, palvelut ja toimiva kaupunkiympäristö auttavat erityisesti ikääntyviä asukkaita pärjäämään arjessa. Yhteisöllinen asumismuoto vähentää yksinäisyyttä ja turvattomuutta sekä tukee ikäihmisten asumista tutussa asuinympäristössään.

Osallistu kyselyyn

Pääset kyselyyn tästä.

Lisätietoja Yhteisöllisyyttä edistävät ikäystävälliset kylät -hankkeesta löydät täältä.

Avainsanat

YhteisöllisyysKaupunkikehitysVanhuus