Pyöräilyreitit Vantaalla

Vantaalla pääset nauttimaan hyvistä pyöräilyreiteistä helposti. Voit pyöräillä erilaisissa maastoissa urbaaneista kaupunkikeskuksista, historialliseen Kirkonkylään ja luonnon helmaan.

Kolme pyöräilijää peräkkäin takaviistosta.

Vantaa pyöräillen –reitit tutustuttavat sinut Vantaan luonto- ja kulttuurikohteisiin. Osa reiteistä seuraa joenvarsia, joten samalla pääset ihastelemaan hienoja vaihtuvia maisemia. Harrastamiseen ja hurjapäille sopivan XCO-maastopyöräradan löydät Korsosta.

Vantaa pyöräillen

Vantaa pyöräillen -oppaaseen on koottu 12 erilaista pyöräilyreittiä. Tutustu Vantaan monipuoliseen luontoon ja historiaan sekä kurvaile urbaaneissa kaupunkimaisemissa reittien ohjaamana.

Oppaassa esitellään reittien varrella sijaitsevia luonto- ja kulttuurikohteita lyhyillä kohdekuvauksilla. Kartan avulla voit suunnistaa valmiin reitin läpi tai yhdistellä eri reittejä oman mielenkiintosi ja pyöräilykuntosi mukaan.

Reittien yhteyteen on merkitty kiertoreittimahdollisuuksia sekä yhteydet pääreitiltä sivussa oleviin mielenkiintoisiin kohteisiin. Kaikki oppaan reitit ovat ajettavissa tavallisella pyörällä. Osassa kohteissa suosittelemme jättämään pyörän parkkiin ja tutustumaan kohteeseen lähemmin kävellen. Reitillä olevien kahviloiden ja käyntikohteiden ajankohtaiset aukioloajat kannattaa tarkastaa ennakkoon.

Pyöräilyreitit karttoina

Tikkurilan suuralueen pyöräilykierros(pdf, 249.25 KB)

Tikkurilan suuralueen kierroksella tutustutaan Tikkurilan suuralueen asuinalueisiin, luontoon ja historiaan. Reitin pituus on noin 18 kilometriä.

Tikkurilan suuralueen puistokierros pyöräillen(pdf, 260.97 KB)

Tikkurilan suuralueen puistokierros kulkee enimmäkseen Tikkurilan alueen puistojen ja muiden viheralueiden läpi. Reitin pituus on noin 16 kilometriä.

Tikkurila–Hakunila-pyöräilykierros(pdf, 222.31 KB)

Tikkurila–Hakunila-kierroksella tutustutaan muun muassa moneen historialliseen kohteeseen Hakunilan ja Tikkurilan alueilla. Reitin pituus on noin 16 kilometriä.

Hakunila–Länsimäki-pyöräilykierros(pdf, 161.2 KB)

Hakunila–Länsimäki-kierros kiertää Hakunilan, Ojangon ja Länsimäen maisemissa. Reitin pituus on noin 17 kilometriä.

Keravanjoki–Kuusijärvi-vesistökierros pyöräillen(pdf, 225.77 KB)

Keravanjoki–Kuusijärvi–vesistökierroksen reitillä pyöräillään muun muassa koskimaisemissa ja poiketaan uimarannoille jokivarressa ja Kuusijärvellä. Reitin pituus on noin 11 kilometriä.

Koivukylän suuralueen pyöräilykierros(pdf, 252.53 KB)

Koivukylän suuralueen kierros esittelee pääasiassa luontopaikkoja, mutta mukana on myös kulttuurikohteita. Reitin pituus on noin 17 kilometriä.

Korso–Leppäkorpi–Vallinoja-vesistökierros pyöräillen(pdf, 247.9 KB)

Korso–Leppäkorpi–Vallinoja-vesistökierroksella poiketaan muun muassa Korson keskuspuistossa ja Leppäkorven maauimalassa. Reitin pituus on noin 10 kilometriä.

Aviapolis–Kirkonkylä-joenvarsikierros pyöräillen(pdf, 220.67 KB)

Aviapolis–Kirkonkylä-joenvarsikierros kulkee Vantaan- ja Keravanjokien rannoilla ja koukkaa matkallaan myös Vantaan historiallisessa kylämiljöössä ja uusilla asuinalueilla. Reitin pituus on noin 13 kilometriä.

Aviapolis–Haltiala-pyöräilykierros(pdf, 163.13 KB)

Aviapolis–Haltiala-kierros esittelee useita luontokohteita molemmin puolin rajaa Vantaan ja Helsingin alueilla. Reitin pituus on noin 15 kilometriä.

Myyrmäen suuralueen pyöräilykierros(pdf, 239.82 KB)

Myyrmäen suuralueen kierros kiertää alueen historiallisia kohteita sekä asuinalueita, ja reitin varrella on myös luontokohteita. Reitin pituus on noin 24 kilometriä.

Länsi-Vantaan luonnonsuojelualuekierros pyöräillen(pdf, 210.09 KB)

Länsi-Vantaan luonnonsuojelualuekierroksella tutustutaan neljään luonnonsuojelualueeseen, ja mukaan mahtuu myös historiaa. Reitin pituus on noin 23 kilometriä.

Kivistön suuralueen pyöräilykierros(pdf, 205.04 KB)

Kivistön suuralueen kierroksella nähdään niin asuntomessualue kuin historiallinen Katrinebergin kartano. Reitin pituus on noin 24 kilometriä.

Avainsanat

Pyöräily