Elintarvikevalvonnan projektit

Asiasanat

TerveysTurvallisuus

Valvontaprojektien avulla selvitetään, miten valvontaa voidaan kohdistaa entistä paremmin riskialttiiseen toimintaan elintarvikealalla. Tietoa saadaan muun muassa ottamalla näytteitä elintarvikkeista ja tiloista.

Sushia buffetpöydässä tarjolla.

Vantaan elintarvikevalvonnassa toteutetaan vuosittain valvontaprojekteja yhteistyössä pääkaupunkiseudun muiden kuntien ja MetropoliLabin kanssa. Osa projekteista voi olla valtakunnallisia, ja niitä koordinoi Ruokavirasto. 

Projekti voi sisältää näytteenoton, tietyn osa-alueen tarkastuksen tai molemmat. Projektien avulla saadaan tietoa elintarvikealan yritysten toiminnasta, jolloin valvontaa pystytään jatkossa kohdentamaan riskialttiiseen toimintaan. 

Jos näytetulos on huono, tarkastaja neuvoo toimijaa, minkä jälkeen otetaan uusintanäyte. 

Projektiyhteenvedot