Ilolan koulun oppilaalle

Asiasanat

Koivukylän suuralueKoulutusNuoretOppilaat

MLL:n lasten ja nuorten puhelin, netti ja chat

Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelin, netti ja chat

Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa maksutta koko maassa joka päivä. Puhelimen toisessa päässä on koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella.

Lasten ja nuorten puhelimessa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Puhelimen aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Lasten ja nuorten puhelimen puheluja ei nauhoiteta.

Soita 116 111

 • maanantaista perjantaihin kello 14–20
 • lauantaisin ja sunnuntaisin kello 17–20

Jos ääneen puhuminen tuntuu vaikealta, voi kirjoittaa viestin Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun luottamuksellisesti ja nimettömänä. Kirjeeseen vastaa vapaaehtoinen, luotettava aikuinen.

MLL:n aikuiseen päivystäjään voi ottaa yhteyttä myös chatin kautta

 • maanantaisin klo 17-20
 • tiistaisin klo 17-20
 • keskiviikkoisin klo 17-20

Vaikuta

Näin voit vaikuttaa

Jokaisella nuorella on oikeus osallistua ja vaikuttaa.

Voit osallistua ja vaikuttaa esimerkiksi Vaikuttaja-päivässä tai nuorten vaikuttajaryhmissä

 • nuorisovaltuusto
 • oppilaskunnat
 • nuorisotilojen vaikuttajaryhmät

Lisäksi voit äänestää nuorisovaltuustovaaleissa, tehdä kuntalaisaloitteen, toimia vertaisohjaajana ja tapahtumatuottajana, toimia järjestössä tai suunnitella ja toteuttaa oman hankkeen.

Vaikuttaminen omassa koulussa

Voit asettua ehdolle oppilaskunnan hallitukseen ja toimia näin oman luokkasi edustajana. Se on luottamustehtävä, jossa oppii yhteistyötä ja viemään eteenpäin yhteisiä asioita. Oppilaskunnan hallitusta vetää ohjaajaopettaja.

Voitte oman luokkasi tai kavereittesi kanssa tehdä aloitteita esim. kouluviihtyvyyden parantamiseksi. Muistattehan, että asiallisesti esitetyt ideat menevät varmimmin eteenpäin!

 • aloitteen tekeminen
 • tukioppilastoiminta
 • kummitoiminta

Oppilaskunta

Kaikki koulun oppilaat muodostavat yhdessä oppilaskunnan. Oppilaiden asioiden edistäminen onnistuu helpommin pienemmän ryhmän kesken, jonka vuoksi valitaan oppilaskunnan hallitus. Hallitus koostuu jokaisen luokan yhdestä tai kahdesta edustajajäsenestä. Heidän tehtävänään on edistää koulumme oppilaiden asioita ja hyvinvointia. Oppilaskunnan hallituksen tavoite on osallistaa oppilaita ja antaa heille mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua päätöksentekoon.

Oppilaskunnan hallitus kokoontuu joka toinen viikko ideoimaan ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa. Oppilaskunnan hallituksen edustajat vievät ideoita omiin luokkiinsa sekä osallistavat muun luokan osaksi yhteisiä päätöksiä. Edustajat tuovat myös luokissa nousseita ideoita ja/tai kysymyksiä hallituksen käsiteltäväksi.

Oppilaskunnan hallituksen jäsenet valitaan omissa luokissa äänestämällä. Oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja valitaan joka kevät vaaleissa, jossa jokainen koulun oppilas pääsee äänestämään ja vaikuttamaan valintaan. Muutama oppilaskunnan hallituksen edustaja pääsee vuosittain osallistumaan myös kuntatasoiseen päätöksentekoon Vantaan koulujen yhteisillä Vaikuttaja-päivillä. Ensimmäisen luokan oppilaat liittyvät mukaan oppilaskunnan hallituksen toimintaan ensimmäisen lukuvuotensa keväällä.

Tämän lukuvuoden aikana Oppilaskunnan hallitus pyrkii järjestämään korona-rajoitusten puitteissa edellisvuosien tapaan esimerkiksi seuraavanlaisia tapahtumia,:

Ystävänpäivän halipassi

Koko koulun piirustuskilpailu

Teema-päivät (läksytön päivä, lelupäivä, oman luokan päivä yms.)

Urheilutapahtumia

Välituntitapahtumia (yhdessä välkkäreiden kanssa)

Eri juhlapyhiin liittyvät teemapäivät

Oppilaskunnan ohjaavina opettajina toimivat Eveliina ja Elina.

Tukioppilaat

Tukioppilaat

Tukioppilaat ovat vapaaehtoisia nuoria, jotka luovat hyvää kouluhenkeä ja toimivat silminä ja korvina koulun arjessa. Tukioppilaat järjestävät välituntitoimintaa, tutustuttavat uusia 7.- luokkalaisia kouluun ja järjestävät koulun yhteisiä teemapäiviä.

Tekemistä

Koulussa toimii erilaisia kerhoja, joihin voit osallistua maksutta. Kysy kerhoista opettajaltasi!

Nuorisotilat tarjoavat monenlaista toimintaa eri ikäisille nuorille, mene rohkeasti vaikka kaverisi kanssa tutustumaan Nuta-toimintaan!

Hobihobi.fi-palvelu kokoaa vantaalaiset harrastusmahdollisuudet yhteen paikkaan. Palvelusta löydät maksuttomia ja maksullisia harrastuksia liikunnasta kuvataiteeseen ja kaikkea siltä väliltä.

Avainsanat

Ilolan kouluOppiminenOpiskeluPeruskoulut