Kalastajan Vantaa

Asiasanat

MatkailuMatkailijat
Kalastaja Tikkurilassa

Tikkurilankoski, 01300 Vantaa

Vantaankoski, 01730 Vantaa

Vantaa on verraton kohde myös kalastajalle. Harvassa ovat maailmalla kaupungit, joissa ihan keskustassa on koskikalastuspaikka kuten Vantaalla Tikkurilassa. Onnella koukkuun nappaa kiinni vaakunasta tuttu lohi tai sitten taimen, hauki, ahven, harjus, turpa, joku lukuisista särkikaloista tai kunnon päivällisen tarjoava pyyntikokoisena istutettu kirjolohi.

Koskikalastamaan pääsee myös Vantaankoskella, joka on Vantaanjoen suosituin ja yksi Etelä-Suomen suosituimmista kalastuspaikoista. Alue käsittää Kehä III alapuolella virtaavan Vantaankosken, sen alapuolisen suvannon ja Mustakosken.

Kalaan Vantaalla pääsee myös muualla Vantaanjoen tai Keravanjoen varrella sekä Vantaan kaupungin omistamilla alueilla Inkoossa, Sipoossa ja Kirkkonummella.

Ennen kala-apajille suuntaamista pitää tietysti huolehtia luvat kuntoon. Kaikkien muuta kalastusta kuin ongintaa ja pilkintää harjoittavien 18-64 -vuotiaiden kalastajien on maksettava valtion kalastonhoitomaksu. Sen lisäksi tarvitaan Vantaalla kalapaikasta riippuen joko Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa tai Vantaan kaupungin kalastuslupa.

Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa oikeuttaa virvelöimään ja perhokalastamaan Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa-alueilla. Lupa oikeuttaa viehekalastamaan myös muilla vesialueilla, missä kalastusta voi harjoittaa Vantaan kaupungin kalastusluvalla.

Vantaan kaupungin kalastuslupa oikeuttaa vetouistelemaan, virvelöimään ja perhokalastamaan Vantaan kaupungin omistamilla vesialueilla, Myös Vantaanjoessa ja Keravanjoessa, pois lukien Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa-alueet. Kalastuslupa oikeuttaa harjoittamaan myös sukelluskalastusta Vetokannaksen ulkoilualueen vesialueella ja Bjursin virkistysalueen vesialueella Orrörarna-Gubbskägget-Ekornsholmen linjan eteläpuolella.

Vantaan kaupungin kalastuslupia myydään kaupungin uimahalleissa, Vantaa-infoissa, Kalapassi.fi -verkkokaupassa ja Kalakortti.com -verkkokaupassa. Kalastusluvan Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa-alueille voi ostaa Martinlaakson uimahallilta, Vantaankoskella sijaitsevasta kioski King's Cornerista, Tikkurilan Vantaa-infosta, Kalapassi.fi -verkkokaupasta tai  Kalakortti.com -verkkokaupasta.

Kireitä siimoja!

Avainsanat

Visit Vantaa