Avoimet työpaikat varhaiskasvatuksessa

Asiasanat

Työ ja elinkeinotTyönhakijat

Tervetuloa töihin Vantaalle! Etsimme lisää innostuneita ja kehittämisestä kiinnostuneita varhaiskasvatuksen lastenhoitajia, opettajia, sosionomeja, lastenhoitajia ja erityisopettajia sekä päiväkodin johtajia.

Nainen leikittää lasta.

Juuri nyt haemme meille varhaiskasvatuksen lastenhoitajia, sosionomeja, opettajia ja erityisopettajia sekä päiväkodin johtajia

Etsimme joukkoomme varhaiskasvatuksen ammattilaisia, joilla on positiivinen ja ammatillinen lasten vahvuuksia korostava työote. Toivomme sinulta joustavuutta, myönteistä asennetta ja tiimityöskentelytaitoja. Kuuntelet lasta herkällä korvalla ja olet aidosti läsnä lapsen arjessa. Kohtaat lapsen sensitiivisesti yksilönä ja ryhmän jäsenenä arjen pienissäkin tilanteissa. Annat lapselle mahdollisuuden vaikuttaa häntä koskevissa asioissa. Näet lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen myönteisenä polkuna, jota sinä saat kulkea yhdessä lapsen, vanhempien ja koko tiimin kanssa yhteistyössä. 

Haemme varhaiskasvatuksen ammattilaisia vakituisiin tehtäviin ja eri pituisiin sijaisuuksiin Vantaalle, mahdollisuus myös osa-aikaisiin tehtäviin. Huomioimme haussa myös opintojen loppuvaiheessa olevat opiskelijat. Tehtäviä on tarjolla eri puolilla Vantaata. Kerrothan hakemuksessasi, millä alueella olet ensisijaisesti kiinnostunut työskentelemään.

Haluan varhaiskasvatuksen sosionomiksi.

Varhaiskasvatuksen opettajana työskentely kiinnostaa.

Olen parhaimmillani varhaiskasvatuksen erityisopettajana.

Monta syytä hakea meille töihin

1. Varhaiskasvatus ei ole meille (pelkästään) leikin asia!

Haluamme tarjota vantaalaisille maailman parasta varhaiskasvatusta. Seuraamme varhaiskasvatuksen uusimpia tutkimustietoja ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme. Vantastinen-blogissa ammattilaiset avaavat näkemyksiään varhaiskasvatuksesta.

Panostamme pedagogiikan ja varhaiskasvatuksen opettajien oman osaamisen kehittämiseen. Lasten Vantaan Facebookista löydät ihania arjen tarinoita päiväkodeistamme ja vapaa-aikaan liittyviä kulttuuritapahtumia.

Haluamme myös, että jokainen opettaja saa toteuttaa itseään ja tuoda varhaiskasvatukseen sellaista toimintaa, mikä häntä kiinnostaa − oli se sitten kestävä kehitys, taidekasvatus, liikuntakasvatus, kieli- ja kulttuuritietoisuuden tai lasten tunnekasvatuksen kehittäminen. Varhaiskasvatuksessa toimii myös lapsi- ja perheohjaajia – tutustu heidän työnkuvaansa videolla, blogissa tai artikkelissa.

Toivotamme vastavalmistuneet varhaiskasvatuksen opettajat ja erityisopettajat erittäin tervetulleiksi ja toivomme heidän tuovan meille uusia ideoita ja uutta tietoa varhaiskasvatuksen arkeen! Oletko tulevaisuuteen katsova varhaiskasvatuksen kehittäjä vai taiteellisesti orientoitunut luova suunnittelija? Varhaiskasvatuksen ammattilaisista on moneksi - tee testi ja selvitä omat vahvuutesi. Tee testi.

Yhteinen visiomme on: "Iloiset, oppivat ja osallistuvat lapset kasvavat kestävään tulevaisuuteen."

 

2. Meillä on hyvä meininki

Työhyvinvointia mittaavan Kunta10-kyselyn viimeisimmät tulokset vuodelta 2022 osoittavat, että Vantaan varhaiskasvatuksessa koetaan työnimua ja työ koetaan mielekkäänä, ja tästä haluamme pitää kiinni.

Yhteisömme ovat yhteistyökykyisiä; sosiaalista pääomaa on paljon. Varhaiskasvatuksen henkilöstön työtyytyväisyyskyselyssä (2022) käy ilmi, että iso osa varhaiskasvatuksen henkilöstöstä suosittelisi työnantajaa ystävilleen. Meillä on myös toimiva vertaismentorointimalli, jossa kokeneemmat opettajat tukevat ja auttavat uusia kollegoitaan.

Meillä on todistetusti hyviä ja toimivia työyhteisöjä: Seure henkilöstöpalveluiden varhaiskasvatuksen työntekijät äänestivät vuoden 2023 parhaaksi työkohteeksi Vantaan Lehdokin päiväkodin. Matarin päiväkoti sai Vantaan kaupungin Hyvä työyhteisö -palkinnon muutama vuosi takaperin.

Lue työntekijöidemme tarinoita varhaiskasvatuksessa työskentelystä.

3. Panostamme työhyvinvointiin 

Tiesitkö, että Vantaa maksaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muuttaville varhaiskasvatuksen opettajille, varhaiskasvatuksen erityisopettajille sekä päiväkodin johtajille muuttorahaa 1500 € kuuden kuukauden koeajan jälkeen? Muuttoraha koskee vakituisia työsuhteita. Muuttorahaa ei makseta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista, Nurmijärveltä, Tuusulasta, Keravalta, Järvenpäästä, Sipoosta tai Kirkkonummelta muuttavalle.

Meillä on sinulle tarjolla myös muun muassa seuraavia etuja:

  •  Varhaiskasvatuksen erityisopettajaopintoja tuetaan kolmen kuukauden palkallisella opintovapaalla.

  •  Vantaa tarjoaa perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen opettajille mahdollisuuden pätevöityä erityisopettajiksi työn ohella.

  •  Kaupungilla on käytössä palvelussuhdeasuntoja, jotka ovat ensisijaisesti uusien työntekijöiden käyttöön.

  •  Henkilöstön vapaa-ajalle on tarjolla monipuolisia ja tuettuja liikunta-, kulttuuri- ja virkistysmahdollisuuksia.

  •  Työterveyshuolto on ennaltaehkäisevää ja työssä jaksamista tukevaa, ja se kattaa myös yleislääkäritasoisen sairaanhoidon.

  •  Kaupunki tukee työmatkoja antamalla työntekijöilleen työmatkaedun. Etua voi käyttää myös vapaa-ajalla tehtäviin matkoihin.

Lue lisää työhyvinvoinnista ja henkilöstöeduista.

4. Johdamme läheltä ja kuunnellen

Vantaalainen johtajuus on inhimillistä ja läsnä olevaa. Panostamme johtajuuteen ja kehitämme sitä strategisesti. Johtamisemme taustalla on systemaattinen ajatus henkilöstön voimavarojen käytöstä ja kehittämisestä. Keskeisiä ajatuksia johtajuudessamme ovat matala organisaatio, lähiesimiehen tuki sekä avoin ja keskusteleva johtamiskulttuuri. Myös varhaiskasvatuksen opettaja harjoittaa johtajuutta. Hän toimii varhaiskasvatusyksikön johtoryhmän jäsenenä ja oman tiiminsä johtajana. Meillä panostetaankin itsensä johtamisen kehittämiseen.

Lue lisää henkilöstökertomuksesta.

5. Tarjoamme erilaisia mahdollisuuksia myös opiskelijoille

Käytännön ja teorian yhdistäminen on oppimisen ja kehittämistyön kannalta tärkeää, ja siksi haluamme tarjota harjoittelumahdollisuuksia alan opiskelijoille. Tälläkin hetkellä useampi työntekijämme tekee meillä opintoihin liittyvää harjoittelua tai lopputyötä. Näin opiskelija pääsee soveltamaan oppimaansa ja varhaiskasvatusyksikkö saa uusia ideoita ja tuoretta tutkimustietoa! 

Myös lopputyön tekeminen Vantaalla onnistuu. Suurin osa meillä tehdyistä lopputöistä on käsitellyt keskeisiä varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ajankohtaisia teemoja, esimerkiksi varhaiskasvatuslain tavoitteita, varhaiskasvatussuunnitelmaa, varhaiskasvatuksessa aloittamista, kodin ja varhaiskasvatuksen välistä viestintää, oppaita ja käsikirjoja.

Kiinnostaako harjoittelu varhaiskasvatuksessa tai lopputyön tekeminen varhaiskasvatuksesta? 

Lue lisää harjoittelupäiväkodeista ja harjoittelusta varhaiskasvatuksessa.

6. Rakennamme uusia kohteita ja pidämme huolta olemassa olevista

Kiva työpaikka löytyy läheltä, sillä meillä on 134 päiväkotia! Uusia päiväkoteja valmistuu Vantaalle vuosittain ja monta perinteistä päiväkotia remontoidaan ajan tasalle joka vuosi.

Lue lisää uudiskohteistamme ja jätä hakemus!

Yhteystietoja

Kiinnostuitko työskentelystä Vantaan varhaiskasvatuksessa? Ota yhteyttä rekrytoinnin Heidi Miettiseen (heidi.miettinen@vantaa.fi, 040 482 4438), niin pohditaan yhdessä sinun elämäntilanteeseesi sopiva vaihtoehto.

Päiväkodit toimintayksiköittäin

Vantaan avoimet työpaikat

Lisää avoimia työpaikkoja Vantaan rekrytointipalvelussa avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle

Avainsanat

Töissä VantaallaRekrytointiTyöpaikat