Kriisi- ja uhkatilanteet erossa

Eron harkintaan tai eropäätökseen saattaa liittyä uhka- ja kriisitilanteita. Apua kannattaa hakea ajoissa viranomaisilta tai muiden tahojen tarjoamista palveluista.

Lehdetön puu ja taivasta.

Kriisi- ja uhkatilanteisiin ei kannata jäädä yksin

Ero on aina koko perheen kriisi, joka aiheuttaa erilaisia tunteita, muuttuvia tilanteita ja ristiriitaa. Joskus tilanteet voivat kärjistyä, jolloin tarvitaan ulkopuolista apua ja tukea.

Eroon saattaa liittyä lähisuhdeväkivaltaa. Väkivallan tekijä on usein nykyinen tai entinen kumppani, vanhempi tai muu läheinen. Luonteeltaan väkivalta voi olla esimerkiksi fyysistä, henkistä, taloudellista tai seksuaalista. Väkivalta on aina väärin. Mikään tunne tai tilanne, kuten mustasukkaisuus, menettämisen tai hylkäämisen pelko, avioeron tuska tai uskottomuus ei oikeuta käyttämään väkivaltaa. Varhainen puuttuminen ja avun hakeminen ajoissa ehkäisevät väkivallan pitkittymistä ja kehittymistä vakavammaksi. 

Viranomaisten ja muiden tarjoamia palveluita

Kriisi - ja uhkatilanteisiin on saatavilla viranomaisapua sekä muiden tahojen tarjoamia palveluita. Alla olevasta listauksesta löytyy muutamia vaihtoehtoja. Linkkien takaa voi tutustua tarkemmin sisältöön ja hakea apua omaan tai läheisen tilanteeseen. 

Avainsanat

PerhekeskuksetPerheetErotilanne