Kutsuntatarkastukset

Jokaisen kutsuntaikäisen miehen on asevelvollisuuslain mukaan käytävä ennakkoterveystarkastuksessa ennen syksyn kutsuntatilaisuuksia. Siviilipalvelukseen hakeutuvat ovat velvollisia osallistumaan ennakkoterveystarkastuksiin ja kutsuntoihin muiden tavoin.

Vantaalaisissa oppilaitoksissa opiskelevat kutsuntaikäiset

Vantaan oppilaitoksissa opiskelevat nuoret tarkastetaan oppilaitoksissa. Oppilaitoksen opiskeluterveydenhoitajat kutsuvat kutsuntaikäiset nuoret ennakkoterveystarkastukseen omalle vastaanotolleen ja varaavat terveystarkastuksen yhteydessä ajan lääkärille. Lääkärin suorittamat terveystarkastukset tehdään oppilaitoksissa.

Muissa kunnissa opiskelevat kutsuntaikäiset

Muualla kuin Vantaalla opiskelevat kutsuntaikäiset vantaalaiset nuoret varaavat ajan omalta terveysasemaltaan. Heille varataan aika terveystarkastukseen oman tiimin terveydenhoitajalle. Terveystarkastuksen jälkeen terveydenhoitaja varaa ajan lääkärille tai kutsuntaikäinen voi varata sen itse ajanvarauksen kautta.

Ne kutsuntaikäiset, jotka eivät kuulu opiskeluterveydenhuoltoon

Ne kutsuntaikäiset vantaalaiset, jotka eivät opiskele tai ole oppilaitoksen kirjoilla, varaavat ajan omalta terveysasemaltaan. Heille varataan aika terveystarkastukseen oman tiimin terveydenhoitajalle. Terveystarkastuksen jälkeen terveydenhoitaja varaa ajan lääkärille tai kutsuntaikäinen voi varata sen itse ajanvarauksen kautta.

Uudelleen tarkastettavat

Uudelleen tarkastettavat eli miehet, jotka  ovat sairauden vuoksi saaneet lykkäystä (E-luokassa) ja vuonna 2018 uudelleen tarkastukseen määrätyt  varaavat  ajan Tikkurilan terveysasemalta, p. 040 830 2691 tiistaisin klo 12.00-13.00 tai torstaisin klo 09.30-11.00. 

Ota mukaan ennakkoterveystarkastukseen