Lastenvalvojat

Asiasanat

SosiaalipalvelutLapsiperheet

Vanhemmat voivat lastenvalvojan tuella ja avustuksella neuvotella lapsen huoltoa, asumista, tapaamisoikeutta ja elatusta koskevista sopimuksista. Mikäli vanhemmat pääsevät sopimukseen edellä mainituista asioista ja mikäli sopimus täyttää laeissa asetetut vaatimukset, lastenvalvoja voi vahvistaa sopimuksen. Lastenvalvoja hoitaa myös isyyden ja äitiyden selvittämistä.

Ajankohtaista & poikkeukset palveluajoissamme

 • Vantaa ja Kerava muodostavat yhteisen hyvinvointialueen 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialueuudistuksen vuoksi Keravan asukkaat voivat nyt varata aikoja Vantaan lastenvalvojien ajanvarauksesta. Walk in -palvelussa Keravan asukkaat voivat asioida tammikuusta 2023 alkaen.
 • Lastenvalvojien puhelinaika on peruttu 1.12.2022.
 • Ajanvaraus on peruttu 5.12.2022 ja 9.12.2022.
 • Ajanvaraus on 7.12.2022 poikkeuksellisesti kello 13.00-15.00.
 • Lastenvalvojien walk-in-palvelua ei ole 7.12.2022, 28.12.2022, 4.1.2023 ja 11.1.2023.

Asiointi lastenvalvojalla

Lastenvalvojalla asioidaan pääasiassa ajanvarauksella. Mikäli asiointi koskee lasta koskevia sopimuksia, vanhempien tulisi ennen ajan varaamista sopia yhdessä ajan varaamisesta ja varmistua, että molemmat vanhemmat ovat valmiita tulemaan neuvotteluun. Lähtökohtaisesti vanhempien tulee asioida sopimusasioissa lastenvavojalla yhdessä. Poikkeus voidaan tehdä, mikäli vanhempien välillä on lähestymiskielto tai jos toinen vanhemmista asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella eikä hänen ole mahdollista osallistua neuvotteluun etäyhteyksin tai puhelimitse.

Osa lastenvalvojan hoitamista asioista voidaan hoitaa ilman ajanvarausta tomivassa walk in -palvelussa, josta on lisätietoja alempana tällä sivulla.

Tulethan paikalle terveenä ja pyrithän jättämään lapset hoitoon tapaamisen ajaksi.

Yhteys lastenvalvojaan

Lastenvalvojalle voi varata ajan toimistomme ajanvarauspuhelimen kautta. Huomioithan, että ajanvarauspuhelin on tarkoitettu vain selkeitä ajanvaraustilanteita varten eikä siinä voida antaa neuvontaa lastenvalvojien hoitamiin asioihin liittyen.

Mikäli toivot neuvontaa, keskusteluapua tai tietoa erotilanteeseen liittyvistä palveluista, voit olla yhteydessä lastenvalvojien puhelinneuvontaan. Myös puhelinneuvonnan kautta voi tarvittaessa varata ajan. Neuvontaa ja keskustelua varten voit tulla myös lastenvalvojien walk in-palveluun.

Mikäli teille on varattu aika lastenvalvojalle, mutta ette pääse tulemaan ajalle, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan ajan peruutuksesta tai siirtotarpeesta mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen. Peruutuksen voi tehdä puhelimitse tai sähköpostilla lastenvalvojat@vantaa.fi. Sähköposti on tarkoitettu vain ajan peruutuksia varten. 

 

Ajanvarauksen ja lastenvalvojien puhelinajat (tarkistathan poikkeusajat sivun alusta)

Ajanvaraus lastenvalvojalle
p. 09 839 35716

ma klo 12.30-15.00
ke klo 12.30-15.00
pe klo 8.30-11.00

Lastenvalvojien puhelinneuvonta
p. 09 839 35716

ti ja to klo 12.00-13.30

 

Ajan peruminen

Mikäli teille on varattu aika lastenvalvojalle, mutta ette pääse tulemaan koko ajalle, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan ajan perumisesta tai siirtotarpeesta mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen. Perumisen voi tehdä puhelimitse tai sähköpostilla lastenvalvojat@vantaa.fi. Sähköposti on tarkoitettu vain ajan perumisia varten. Ilmoitathan perumisesta myös toiselle vanhemmalle.

Walk in -palvelu keskiviikkoisin klo 8.15–10.30

Osa lastenvalvojan hoitamista asioista voidaan hoitaa ilman ajanvarausta toimivassa walk in -palvelussa. Walk in -palvelu soveltuu seuraavien asioiden hoitamiseen:

 • lapsen isyyden selvittäminen, mikäli lapsen vanhemmat asuvat yhdessä
 • elatussopimuksen jatkaminen tai muuttaminen siten, että vanhemmilla on selkeä yhteisymmärrys sopimussisällöstä eikä sopimuksen laatiminen vaadi elatuslaskelman tekemistä
 • neuvonta ja keskusteluapu erotilanteeseen ja lastenvavojan hoitamiin asioihin liittyen

Mikäli olet epävarma, vaatiiko asianne ajanvarausta vai olisiko se mahdollista hoitaa walk in -palvelussa, olethan yhteydessä lastenvalvojien puhelinneuvontaan ennen walk in -palveluun tuloa.

Vanhempien tulee aina asioida walk in -palvelussa yhtä aikaa muissa kuin pelkkään neuvontaan liittyvissä asioissa. Mikäli toinen vanhempi ei asu pääkaupunkiseudulla ja asiassa olisi tarpeen pyytää virka-apua toisen vanhemman asuinkunnan lastenvalvojalle, olethan yhteydessä lastenvalvojien puhelinneuvontaan ennen walk in -palveluun tuloa, jotta voimme sopia tilanteeseenne sopivan tavan saattaa asianne vireille.

Walk in -palvelu:

 • keskiviikkoisin, ilmoittautuminen alkaa klo 8.15 ja päättyy viimeistään klo 10.30
 • palvelu toimii vuoronumeroperiaatteella, vuoronumeron saa, kun molemmat vanhemmat ovat paikalla
 • walk in -asiointiin on varattu aikaa maksimissaan 30 minuuttia asiakasperhettä kohden

Mitä mukaan?

 • henkilöllisyystodistukset 
 • mahdolliset lasta koskevat aikaisemmat sopimukset, mikäli sopimukset on laadittu muualla kuin Vantaalla
 • mahdolliset tuomioistuimen antamat päätökset lapsen asioista
 • elatusasiassa tositteet tuloista, varallisuudesta ja asumismenoista

Lastenvalvojapalvelut

YHTEYSTIEDOT

Käyntiosoite:
Vernissakatu 4, 3. krs.
01300 Vantaa

Postiosoite:
Vantaan kaupunki
Perheoikeudellisten asioiden yksikkö
PL1701
Vantaan kaupunki

Ajanvaraus
p. 09 839 35716
ma klo 12.30–15.00
ke klo 12.30–15.00
pe klo 8.30–11.00

Lastenvalvojien puhelinneuvonta
p. 09 839 35716
ti ja to klo 12.00–13.30

 

Avainsanat

PerheetLapsetAukiolotPalvelut