Wilma kodin ja koulun välisessä viestinnässä

Asiasanat

KoulutusOppilaat

Wilma on internetin kautta toimiva kodin ja koulun väliseen yhteydenpitoon tarkoitettu liittymä, sähköinen reissuvihko.

Koulutulokkaiden huoltajat saavat oppivelvollisuusilmoituksen mukana joulu-tammikuussa oppilaskohtaisen avainkoodin, jolla he voivat luoda yhden huoltajan Wilma-käyttäjätunnuksen. Mikäli huoltajat haluavat omat henkilökohtaiset tunnukset Wilmaan, tulee koululta pyytää uusi avainkoodi toisen tunnuksen luomista varten. Myöhemmin Vantaalla koulunsa aloittavien oppilaiden huoltajat saavat avainkoodin tunnusten luomista varten koulun kansliasta. Mikäli oppilas vaihtaa koulua Vantaan sisällä, Wilma tunnukset pysyvät samoina.

Wilmasta huoltajat näkevät mm.

  •  lapsensa lukujärjestyksen
  •  tunti- ja koemerkinnät
  •  arvioinnin
  •  koulunkäynnin tukeen liittyvät merkinnät ja asiakirjat.

Lisäksi Wilman kautta huoltajat pystyvät tarkastelemaan ja selvittämään oppilaan poissaoloja, lukemaan koulun tiedotteita ja lähettämään viestejä opettajille ja henkilökunnalle, vastaamaan mahdollisiin kyselyihin ja lukemaan koulun lukuvuosisuunnitelman. Myös mahdollisista kurinpitotoimista tiedotetaan Wilman kautta.

Huoltaja voi itse ylläpitää koululle ilmoittamiaan yhteystietoja ja täyttää oppilaan poissaolo- ja iltapäiväkerhohakemuksen.

Huoltajan Wilma-käyttäjätunnuksen tekeminen

Vantaalla käytetään kodin ja koulun yhteistyössä Wilma-sovellusta. Kun luot käyttäjätunnusta ja ilmoitat lapsen kouluun, kirjaudu Wilmaan internet-selaimella (ei mobiilisovelluksella). Wilman käyttäjätunnus on aluksi voimassa vain kouluun ilmoittautumisen ajan. Säilytä tunnus ja salasana, sillä ne ovat voimassa taas, kun lähikoulupäätökset on tehty ja ovat luettavissa Wilmassa. Samalla tunnuksella haetaan mm. iltapäiväkerhopaikkaa. Tunnus on voimassa koko sen ajan, kun lapsi on Vantaalla koulussa.

Apua Wilman käyttöön

  • Jos lapsesi on vasta aloittamassa koulun ja Wilma-järjestelmän tunnukset ovat hävinneet tai eivät toimi, apua saat sähköpostisosoitteesta primuswilmatuki@vantaa.fi
  • Avainkoodin tunnusten luomista varten saat lapsesi koulun kansliasta
  • Ensisijaisesti huoltajat voivat käyttää samaa tunnusta. Jos toinen huoltaja haluaa oman tunnuksen, hän voi pyytää sen luomisessa tarvittavan avainkoodin lapsen tulevasta koulusta elokuussa, kun koulu on alkanut. Jos ei ole mahdollisuutta odottaa elokuuhun saakka, avainkoodin voi pyytää tulevasta koulusta, kun koulu tiedossa.

Koulutulokkaiden Wilma-tunnukset poissa käytöstä helmi-maaliskuussa

Teknisistä syistä huoltajien Wilma-tunnukset eivät toimi, kun lähikoulupäätöksiä valmistellaan. Tunnukset tulevat käyttöön jälleen 26.3., kun lähikoulupäätös julkaistaan Wilmassa.

Avainsanat

Yhteistyö