Peliongelman hoito ja tuki

Peliklinikka palvelee pelaajia, läheisiä ja heitä työssään kohtaavia ammattilaisia. Vantaalaiset täysi-ikäiset voivat ottaa Peliklinikkaan yhteyttä ilman lähetettä. Palvelut ovat maksuttomia.
Siltasaarenkatu 12, 6. krs
00530 Helsinki
Puh. 040 152 3918
Peliklinikan kotisivut: www.peliklinikka.fi
Arkisin klo 12–18, maanantaisin myös ruotsiksi. Puhelu on täysin maksuton.
Peluurin auttava puhelin palvelee, kun oma tai läheisen pelaaminen askarruttaa. Soittamalla voi kysyä peliongelmasta, pelaamisen rajoittamisesta tai lopettamisesta, tuki- ja hoitovaihtoehdoista tai mistä tahansa muusta peliongelmaan liittyvästä.
Puheluihin vastaa peliongelman tunteva ammattitaitoinen henkilöstö. Keskustelu on luottamuksellista – työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus käsitellyistä asioista. Numeroon voi soittaa myös nimettömänä.
Ma, ke ja pe 12–15
Anonyymi chat-palvelu on tarkoitettu henkilöille, joita oma tai läheisen pelaaminen askarruttaa. Chatin kautta voi keskustella peliongelman tuntevan ammattilaisen kanssa peliongelmasta, pelaamisen rajoittamisesta tai lopettamisesta, tuki- ja hoitovaihtoehdoista tai mistä tahansa muusta peliongelmaan liittyvästä.
Chatiin pääsee osoitteessa www.peluuri.fi. Chat-ruutu näkyy sivuston etusivun oikeassa alanurkassa sen ollessa auki.
Arkisin klo 12–14
Puh. 040 152 3918
Pelaajat ja läheiset voivat keskustella puhelimitse koulutetun vapaaehtoisen kanssa. Vapaaehtoisella vertaisella on sama vaitiolovelvollisuus kuin työntekijöillä.
Sovi keskusteluaika vertaisen kanssa lähettämällä lomake Pelirajat´on -verkkosivuilla.
Peliklinikka tarjoaa hoidollista keskusteluapua ammattilaisen kanssa. Ammattilainen on peliongelman tunteva psykologi tai sosiaaliterapeutti.
Hoito käynnistyy kolmen kerran arviointijaksolla, jonka aikana kartoitetaan avun tarvetta. Arviointijaksoon sisältyy neuvontaa ja tarvittaessa ohjausta muihin palveluihin. Arviointijakson jälkeen tapaamiset voivat jatkua ammattilaisen kanssa yhdessä laaditun hoitosuunnitelman mukaan. Hoidon tiheys ja kesto (korkeintaan 1 vuosi) sovitaan hoitosuunnitelmassa.
Hoidollinen keskustelu on yleensä yksilöhoitoa, mutta tapaamisia voidaan sopia yhdessä puolison tai läheisen kanssa. Läheiset voivat hakeutua hoitoon myös yksin.
Avohoito on luottamuksellista ja maksutonta.
Peliklinikan yhteydessä Helsingin Hakaniemessä sijaitseva Tiltti on pelihaittoihin keskittyvä tieto- ja tukipiste, joka tarjoaa neuvontaa, vertaistukea ja kaikille avointa vertaisryhmätoimintaa.
Tilttiin tutustuminen kannattaa aloittaa Avoimista ovista. Avoimet ovet on tarkoitettu pelaajille ja läheisille. Avoimiin oviin voit tulla joko yksin tai yhdessä läheisen kanssa. Et tarvitse ilmoittautumista tai ajanvarausta ja voit asioida nimettömänä.
Ajantasaista tietoa aukioloajoista ja toiminnasta löydät Tiltin viikkokalenterista.
Peliriippuvainen asiakas voi hakea laitoskuntoutukseen silloin, kun avohoidon palvelut ovat riittämättömiä.
Laitoskuntoutuksen tavoite on auttaa asiakasta toipumisessa ja kuntoutusjakso perustuu yksilölliseen kuntoutussuunnitelmaan.
Laitoskuntoutus edellyttää palvelutarpeen arviointia, joka tehdään esimerkiksi päihdepoliklinikalla tai Peliklinikalla. Päihdepalvelujen ostopalvelutiimi tekee arvion perusteella päätöksen myönnettävästä palvelusta.
Lue lisää kuntouttavasta laitoshoidosta Päihdekuntoutus laitoksessa -sivulta.