Vantaan rakennusvalvonta

Asiasanat
RakentaminenLupahakemus ja lupakäsittelyyn liittyvät dokumentit toimitetaan verkossa Lupapiste.fi-palvelussa. Palvelussa saa myös neuvontaa ja ohjausta rakentamiseen ja suunnitteluun.
Oman hakemuksesi yhteysviranomaiset löydät nimettynä Lupapisteestä. Jos olet vasta jättämässä hakemusta, löytyvät alueiden vastuuhenkilöt yhteystietoineen osiosta aluejakokartat ja yhteystiedot.
Asioi Lupapisteessä
Rakennusvalvonnan lupakäsittelyssä on ruuhkaa. Pahoittelemme käsittelyaikojen pitkittymistä.
Näin otat yhteyttä Vantaan rakennusvalvontaan
Ajanvaraus ennakkoneuvotteluun tehdään puhelimitse lupakäsittelijältä. Rakennusvalvontaan on hyvä olla yhteydessä jo hankkeen alkuvaiheessa.
Lupakäsittelijöiden puhelinpäivystysajat ovat maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 11.00–12.00. Puhelinpäivystysaikana jätetyt viestit pyrimme purkamaan saman päivän kuluessa.
Lupakäsittelijöiden aluejaot ja yhteystiedot löytyvät aluekartoista. Hankkeesi lupakäsittelijä on nimettynä Lupapisteessä.
Rakennusluvassa määrätyt katselmukset tilataan ensisijaisesti sähköpostitse rakennusvalvonnan tarkastusinsinööreiltä ja LVI-tarkastajilta.
Heidän kanssaan sovitaan Lupapisteeseen tallennettujen erityissuunnitelmien esittelystä. He myös käsittelevät työnjohtajahakemukset ja -ilmoitukset.
Tarkastusinsinöörien ja LVI-tarkastajien puhelinpäivystysaika on maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 11.00–12.00.
Tarkastusinsinöörien ja LVI-tarkastajien pääasialliset tehtäväalueet ja yhteystiedot löytyvät aluejakokartoista. Hankkeesi tarkastusinsinööri ja LVI-tarkastaja ovat nimettynä Lupapisteessä.
Rakennusvalvonta suorittaa rakennetun ympäristön valvontaa. Valvonnan kohteita ovat muun muassa luvaton rakentaminen sekä rakennetun ympäristön siisteys ja kunnossapito.
Yhteydenotot rakennetun ympäristön valvontaan toivotaan ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo.rakennusvalvonta@vantaa.fi.
Nimettömiä palautteita tai ilmiantoja ei oteta käsittelyyn.
Rakennusvalvonta arkistoi lupa-asiakirjat ja erityissuunnitelmat, joista saa myös muuta tietoa kiinteistöistä ja rakennushankkeista.
Rakennusvalvontaan arkistoituja suunnitelmia voit ostaa Lupapiste Kaupasta.
Rakennusvalvonnan arkistossa säilytetään aineistoa pääsääntöisesti vuodesta 1989. Vanhempi aineisto on Vantaan kaupunginarkistossa.
Yhteydenotot rakennusvalvonnan arkistopalveluun toivotaan ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo.rakennusvalvonta@vantaa.fi.
Huom: Jotkut hakukoneet ohjaavat ostamaan rakennuspiirustuksia ”Vantaan Arska”-palvelusta. Vantaan rakennusvalvonnalla ei ole mitään yhteyttä ko. palveluun.
Rakennusvalvontaan arkistoituja suunnitelmia voit ostaa Lupapiste Kaupasta.
Pystyt lataamaan tiedostot heti omaan käyttöösi. Kaupasta saat sähköisessä muodossa muun muassa pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat, kuten vesi- ja viemärisuunnitelmat sekä ilmanvaihto- ja rakennesuunnitelmat.
Rakennuspiirustusten ostaminen on helppoa
- Siirry Lupapiste Kauppaan.
- Etsi haluamasi kohde.
- Esikatsele ja valitse.
- Maksa.
- Lataa ostetut dokumentit käyttöösi.
Mikäli haluamaasi aineistoa ei löydy palvelusta, ole hyvä ja ota yhteys Vantaan rakennusvalvontaan: kirjaamo.rakennusvalvonta@vantaa.fi.
Huom: Jotkut hakukoneet ohjaavat ostamaan rakennuspiirustuksia ”Vantaan Arska”-palvelusta. Vantaan rakennusvalvonnalla ei ole mitään yhteyttä ko. palveluun
Kaupunkikuvaneuvottelukunnan tehtävänä on edistää hyvän kaupunkikuvan muodostumista, seurata kaupunkikuvan kehitystä ja erityisesti rakentamisen vaikutusta siihen.
Neuvottelukunta antaa tarvittaessa lausuntoja rakennuslupia varten rakennusten julkisivuista ja ympäristöön soveltuvuudesta sekä muista rakennustoimenpiteistä ennen rakennusluvan myöntämistä.
Kaupunkiympäristölautakunnan lupajaosto tekee lupapäätökset yli 2000 neliömetrin rakennus- ja purkamisluvista sekä käsittelee viranhaltijapäätöksistä tehdyt oikaisunhaut.
Katso Kaupunkiympäristölautakunnan lupajaoston kokousaikataulu kalenterista.
Aluejakokartat ja yhteystiedot
Lupakäsittelijät ja -sihteerit, pientalot
Lupakäsittelijät ja -sihteerit, hankkeet yli 2000 m2
Tarkastusinsinöörit, pientalot
Tarkastusinsinöörit, hankkeet yli 2000 m2
LVI-tarkastajat
Puhelinajat ma, ti, to, pe klo 11-12 (keskiviikkoisin ei soittoaikaa)
Lupasihteerien puhelinajat ma, ti, to, pe klo 9-11 (keskiviikkoisin ei soittoaikaa)
Lisää rakennusvalvonnasta
Avainsanat
Luvat- Osoite
Kielotie 20 C, 3. krs
01300Vantaa
Suomi- Postal address
- PL 1850, 01030 Vantaan kaupunki
- Phone
- +358 9 839 11
- Call charge info
- pvm/mpm
- Phone
- +358 9 8392 2242
Puhelinneuvonta
- Phone
- Risto Levanto+358 50 401 1382
Rakennusvalvontapäällikkö
- Phone
- Tommi Hietanen+358 43 826 7329
Tietopalvelu ja jatkuva valvonta, rakennuslakimies
- Phone
- Ifa Kytösaho+358 40 749 2595
Lupakäsittely, vastaava lupa-arkkitehti, lupapäällikkö va.
- Phone
- Matti Kärki+358 50 312 1891
Lupakäsittely, kaupunkikuva-arkkitehti
- Phone
- Henna Ahlqvist+358 40 351 8200
Työnaikainen valvonta, rakennetekniikan vastuualue, vastaava tarkastusinsinööri
- Phone
- Janne Korhonen+358 43 825 3371
Talotekniikan vastuualue, vastaava LVI-tarkastusinsinööri
Palvelut
Reitti pääsisäänkäynnille
- 2 esteetöntä autopaikkaa sijaitsee ulkona alle 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
- Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
- Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
Pääsisäänkäynti
- Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
- Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
- Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
Sisätilat
- Asiointipiste sijaitsee kerroksessa 3.
- Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
- Asiointipisteen ovet erottuvat selkeästi.
- Asiointipisteen odotustilassa ei ole vuoronumerojärjestelmää. Odotustilassa on istuimia.
- Asiointipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin asiointipiste.