Pitkäaikaissairauksien hoito

Asiasanat

TerveysAsukkaat

Pitkäaikaissairaus on sairaus, jonka vuoksi henkilö saa säännöllistä hoitoa tai jonka takia hän on lääkärin tai yleensä terveydenhuollon seurannassa.  Henkilöllä voi olla useampia pitkäaikaissairauksia. Pitkäai­kais­sai­rauksien seu­rantaa ja hoi­toa toteu­tetaan perus­ter­vey­den­huol­lossa.

Terveys- ja hoitosuunnitelma edistää hyvinvointiasi

Terveys- ja hoitosuunnitelma (THS )on tarkoitettu sinulle, jolla on yksi tai useampia pitkäaikaissairauksia.

Aloitteen suunnitelman tekemisestä voit tehdä sinä itse. Aloite voi tulla myös lääkäriltä tai hoitajalta. Voit ottaa yhteyttä terveysasemalle ja varata ajan suunnitelman tekemistä varten terveyden- tai sairaanhoitajalta tai lääkäriltä.

Hoitaja tai lääkäri laatii suunnitelman yhdessä sinun kanssasi. Suunnitelmassa näkyy oma näkemyksesi hoidostasi sekä terveydenhuollon ammattilaisen näkemys. Se sisältää hoidon tavoitteet sekä keinot niiden saavuttamiseksi. Lisäksi suunnitelma auttaa sinua omahoidossa ja edistää hyvinvointiasi.

Mieti hetki terveyttäsi ennen vastaanottoa. Käytä miettimisen apuna omahoitolomaketta. Voit tulostaa lomakkeen täältä tai pyytää lomakkeen hoitajalta.  Täytä lomake ja ota se mukaasi vastaanotolle.

Miten saat yhteyttä terveysasemalle?

Avainsanat

DiabetesTerveysasematOmahoito