Seikkailureitit Vantaalla

Seikkailureiteillä pääsee liikkumaan eri puolilla Vantaata luonnossa, tutustumaan uusiin paikkoihin ja samalla tekemään reitin varrella olevia liikunta-, päättely-, tietovisa- ja havainnointitehtäviä.

Vantaalle on luotu Seppo-pelialustalle kolmen tyyppisiä seikkailureittejä, joiden varrella pääsee tekemään tehtäviä ja tutustumaan kaupunkiin. Seikkailureittejä on yhteensä 16 ja niillä liikutaan pelialustalla olevaa karttaa seuraten.

Kaikki seikkailureitit ovat muutaman kilometrin mittaisia, ja suunnattu kaikenikäisille lapsista ikäihmisiin. Reiteillä voi kulkea yksin tai ryhmän kanssa ja samalla nauttia kauniista Vantaan maisemista. Reittien tarkat sijainnit ja pelin aloitukseen tarvittavat PIN-koodit löytyvät tältä sivulta reittien kuvauksista.

Lähde mukaan seikkailemaan, juuri silloin kuin sinulle sopii!

Ohjeet pelaajalle

  • Kirjaudu selaimen kautta osoitteessa https://play.seppo.io/ tai vaihtoehtoisesti voit ladata maksutta Seppo-sovelluksen Google Play Storesta tai Apple AppStoresta.
  • Peliin kirjautumiseen tarvitaan vähintään yksi älylaite. Varmista, että akussa on riittävästi virtaa ja laita sijaintipalvelut päälle. Lisää tietoja laitteiden sijaintipalveluiden käyttöönotosta löytyy täältä käyttäjäohje Seppo-peleihin.
  • Kirjaudu sisään pelaajana syöttämällä ensin pelin PIN-koodi (kts. alta) ja lisää vielä tämän jälkeen itse keksimäsi nimimerkki tai joukkueesi nimi.
  • Sovellus luo sinulle pelaajatunnuksen, jonka voit ottaa talteen esimerksi ottamalla näytöstä kuvakaappauksen, jos peli esimerkiksi katkeaa kesken kaiken tai joudut välillä pois pelistä. Kirjaudu tässä tapauksessa uudelleen syöttämällä "Anna koodi" -kohdassa pelikoodin sijaan oma pelaajatunnuksesi, niin pääset jatkamaan siitä mihin jäit.
  • Seppo-peli ohjaa pelaajat GPS-signaalin avulla tehtäväpisteille. Saavuttaessanne pisteen lähelle ja napauttamalla tehtäväkuvaketta tehtävä aukeaa. Suoritettuanne tehtävän voitte edetä kohti seuraavaa rastia.

Seikkailureitit

Vantaa tutuksi -seikkailureitit

Vantaa tutuksi -seikkailureitit sijoittuvat Vantaan kuudelle eri suuralueelle. Reittien varrella pääsee nauttimaan Vantaan kauniista maisemista ja tutustumaan alueiden erityispiirteisiin ratkoen samalla vastaantulevia tehtäviä.

Seikkailu modernin Punahilkan matkassa

Seikkailu modernin Punahilkan matkassa -reiteillä yhdistyy tarinallisuus ja ulkona liikkuminen. Tutun sadun päivitetty versio vie seikkailijan metsään ratkomaan monenlaisia pulmia.

Polku tarinaan -reitit

Polku tarinaan -reitit sisältävät satumaisia tarinakuvia, joissa on kuvattu Suomen neljä vuodenaikaa, luontoa ja eläimiä. Jokaiseen tarinakuvaan liittyy tehtäviä, joiden avulla pääsette havainnoimaan, tutkimaan ja kokeilemaan erilaisia asioita luontoympäristössä. Polku tarinaan -kokonaisuus on toteutettu Vantaan ja Tuusulan kolmen hankkeen yhteistyönä ja Vantaan reitit on viety Seppo-alustalle.

Lisätietoja

Sanna Palomäki

Liikunnan palvelualue
Liikuntapalvelukoordinaattori, Vantaan Liikkuva koulu
sanna.palomaki@vantaa.fi

Jenni Kaisto

Liikunnan palvelualue
Liikuntapalvelukoordinaattori, Vantaan Liikkuva koulu
jenni.kaisto@vantaa.fi

Heidi Tattinen

Liikunnan palvelualue
Projektikoordinaattori, Vantaan Liikkuva päiväkoti
heidi.tattinen@vantaa.fi