Tukea perheelle

Asiasanat

SosiaalipalvelutLapsiperheetNuoret

Lapsiperheiden sosiaalityö

Lapsiperheiden sosiaalityön palveluihin kuuluvat lapsiperheiden ja lastensuojelun päivystys, palvelutarpeen arviointi ja perhesosiaalityö. Tuemme perheitä lapsen kasvuun, kehitykseen ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä. Jos olet huolissasi lapsestasi tai toivot tukea vanhemmuuteen, olethan yhteydessä meihin.   

Lastensuojelun tukiyksikkö

Perhekuntoutus

Kuuselan perhekuntoutus on tarkoitettu vantaalaisille perheille, jotka ovat lastensuojelun asiakkaana. Kuuselaan tullaan sosiaalityöntekijän tekemällä lähetteellä.  

 

 

Kuuselassa tarjotaan ympärivuorokautista perhekuntoutusta kolmella osastolla, Juurelassa, Kuusenkävyssä ja arviointiosasto Tammelassa.  

Kuuselassa edistetään perheen turvallisuutta ja toimintakykyä. Tavoitteena on vahvistaa vanhemmuutta, lisätä perheen arkielämän hallintaa ja tukea lapsen turvallista kasvua. Perheen vuorovaikutusta vahvistetaan etenkin lapsen näkökulmasta.  

Mitä Kuuselassa tehdään?  

Perhe, lähettävä taho ja Kuuselan työntekijät tekevät yhdessä suunnitelman, johon kuntoutus perustuu. Kuuselassa eletään säännöllistä lapsiperheen arkea ruokailuineen, lepohetkineen ja ulkoiluineen. Koululaiset jatkavat koulua ja päiväkodissa käyntiä jatketaan sovitusti. Perheet osallistuvat kuntoutukseen sekä Kuuselan tiloissa että perheen kotona.  

Työskentely on perhekohtaista ja aktiivista yhteistyötä perheen verkoston, erityistyöntekijöiden ja terveydenhuollon kanssa. Lapset käyvät kuntoutusjakson aikana lastenlääkärillä.  

Perheen kanssa työskentelevät vastaava ohjaaja, ohjaajat, toimintaterapeutti, sairaanhoitaja, psykologi sekä ruokapalveluvastaava. 

Avainsanat

SosiaalityöLastensuojeluPerheetTukiTukiperhe