Koronarokotukset

Asiasanat

TerveysTurvallisuusAsukkaat

Täältä löydät ajankohtaista tietoa Vantaan koronarokotuksista.

Ajankohtaista koronarokotuksista

Kohderyhmät

Rokotusten kohderyhmiin kuuluvat voivat hakea rokotuksen miltä tahansa Vantaan koronarokotuspisteeltä. Poikkeuksena 5–11-vuotiaat, joille käytetään pienempää annosta BioNTech-Pfizerin koronarokotteesta.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei kykene tai halua itse päättää rokotuksestaan, edellyttää rokottaminen molempien huoltajien suostumuksen. Lataa huoltajan suostumuslomake.

Yli 12-vuotiaiden rokotuspisteet

Klikkaa näkyviin Vantaan koronarokotuspisteet, aikataulut ja linkki ajanvaraukseen.
5–11-vuotiaiden rokotuspisteet löydät alempaa tältä sivulta.

Varaa aika koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerosta 09 5844 3030 ma-pe klo 8-16.

Kun saavut rokotuspisteelle, muista:

  • turvavälit
  • kasvomaski
  • käsi- ja yskimishygienia.

Saattaja voi tulla rokotuspaikalle sisään ainoastaan silloin, jos rokotettava henkilö ei selviydy yksin rokotustilanteesta.

5–11-vuotiaiden koronarokotukset

Vantaa tarjoaa koronarokotetta kaikille 5–11-vuotiaille lapsille. Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Molempien huoltajien on täytettävä suostumuslomake ennen kuin lapsi voidaan rokottaa. Suosittelemme, että huoltajat täyttävät lomakkeen ennen rokotuspisteelle saapumista. Myös huoltajien allekirjoittama vapaamuotoinen suostumuslomake käy.

5–11-vuotiaiden rokotuspisteet

EU:n koronatodistus

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta:

  • todistuksen koronarokotuksesta
  • todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta
  • todistuksen sairastetusta koronasta

Lue lisää EU:n koronatodistuksesta THL:n nettisivuilta. Lataa koronatodistus Omakannasta.

Henkilöille, jotka eivät itse voi käyttää Omakantaa tai valtuuttaa toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, voidaan tulostaa paperinen todistus terveydenhuollosta. Voit pyytää tulostetun rokotustodistuksen Maisa-viestillä tai terveysaseman puhelinpalvelusta. Voit myös pyytää rokotustodistusta Varian tai Myyrmannin koronarokotuspisteiltä arkisin 9-14.

Saat todistuksen ensisijaisesti postitse.

Ethän ole yhteydessä terveysasemalle, jos sinulla on pääsy Omakantaan ja tarvitset vain tulostinta. Tällöin voit tulostaa todistuksen esimerkiksi kirjastossa.

Huom! 18 vuotta täyttäneiden EU:n koronarokotustodistus hyväksytään matkustuskäytössä vain yhdeksän kuukauden ajan eli 270 päivää toisen rokotteen saamisen jälkeen. Todistuksen voimassaoloaikaa ei toistaiseksi rajoiteta kolmannen rokotteen jälkeen. Alle 18-vuotiaiden koronarokotustodistus ei toistaiseksi vanhene kahden rokotuksen jälkeen.

Lataa todistus Omakannasta uudelleen kolmannen rokotuksen jälkeen. Kolmannen rokotuksen tieto ei päivity automaattisesti todistukseen, vaan todistus pitää ladata uudestaan Omakannasta. Käytä todistusta, jossa saamasi koronarokotteet on merkitty 3/3.

Jos huomaat rokotustodistuksessasi virheitä tai todistus ei ole muodostunut 5 vuorokauden sisällä rokotuksen saamisesta, lähetä sähköpostitse soittopyyntö ja yhteystietosi koronarokotus@vantaa.fi.

Ulkomailla rokotetut voivat nyt saada EU-koronarokotustodistuksen

EU-koronarokotetodistus voidaan kirjata vain koronarokotteista, joille Euroopan komissio on myöntänyt myyntiluvan tai jotka ovat WHO:n hätäkäyttölistalla. Voit tarkistaa hyväksytyt koronarokotevalmisteet täältä.

EU-koronarokotustodistusta varten sinun on jätettävä yhteydenottopyyntö. Voit jättää yhteydenottopyynnön sähköpostitse koronarokotus@vantaa.fi tai paikan päällä Myyrmannin tai Hiekkaharjun Varian rokotuspisteillä.

Huom! Älä lähetä rokotustodistustasi sähköpostitse.

Rokotuskattavuus

Voit seurata Vantaan koronarokotuskattavuuden edistymistä THL:n sivuilta.

Avainsanat

KoronavirusCovid-19Rokotus