Etävastaanotot Vantaan suun terveydenhuollossa

Asiasanat

TerveysAsukkaatLapsiperheetNuoret

Hammashoidossa voit asioida myös videoyhteyden avulla. Videovastaanotto helpottaa ja nopeuttaa asiointia erityisesti tilanteissa, jolloin tavalliselle vastaanotolle on syystä tai toisesta hankala hakeutua. Tällä hetkellä tarjoamme videovastaanottoa suun terveydentilaan liittyvään neuvontaan ja ohjaukseen, pienten lasten tarkastuksiin sekä ensimmäistä lastaan odottavien perheiden terveysneuvontaan.

Hammashoidossa voit asioida myös videoyhteyden avulla. Videoyhteys asiakkaan ja ammattilaisen välille muodostetaan Maisa-palvelun avulla. Videovastaanotto helpottaa ja nopeuttaa asiointia erityisesti tilanteissa, jolloin tavalliselle vastaanotolle on syystä tai toisesta hankala hakeutua. Ammattilaisen ja asiakkaan kokemusta arvioidaan jokaisen videokäynnin yhteydessä. Videovastaanotolla voidaan korvata joissakin tapauksissa perinteinen vastaanottoaika.

Videoyhteyteen vaaditaan joko tietokone, tabletti tai älypuhelin, jossa on kamera ja mikrofoni. Palveluun kirjaudutaan Maisa.fi -sivuston kautta tai Maisan mobiilisovelluksella. Jos käytät Maisa-mobiilisovellusta lataa myös Maisa Videovastaanotto -sovellus puhelimeesi.

Videovastaanottoaika varataan hammashoidon ajanvarauksessa tai ammattilaisen toimesta, josta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas ei voi varata videovastaanottoaikaa itse.

Tällä hetkellä tarjoamme videovastaanottoa seuraaviin palveluihin:

  • 1-vuotiaan ja 3-vuotiaan määräaikaistarkastus
  • Ensimmäistä lastaan odottavan perheen terveysneuvonta
  • Suun terveydentilaan liittyvä neuvonta ja ohjaus

Videovastaanotto sähköisessä asiakasportaalissa

Videovastaanotossa yhteys asiakkaan ja ammattilaisen välille muodostetaan sähköisen asiakasportaalin Maisan kautta. Videovastaanottoaika varataan hammashoidon ajanvarauksessa tai ammattilaisen toimesta. Vastaanottoajasta tulee tekstiviestillä ilmoitusviesti ja 2 vrk ennen vastaanottoa muistutusviesti puhelimeen, mikäli olet sallinut tekstiviesti-ilmoitusten lähettämisen. Suun terveydenhuollon videovastaanotosta peritään 18 vuotta täyttäneiltä normaali käyntimaksu (poikkeuksena ensimmäistä lastaan odottavan perheen ilmainen neuvonta käynti) tai perumattoman poisjäännin sakkomaksu. Muistathan perua ajan tarvittaessa etukäteen. Ajan peruminen onnistuu kätevästi Maisa asiakasportaalissa. 

Videovastaanotolle on mahdollista liittyä selaimen kautta tai Maisan mobiilisovelluksella. Mobiilisovellusta käyttäessäsi tarvitset myös Maisa videovastaanotto -sovelluksen. Molemmat mobiilisovellukset saa sovelluskaupoista (Google Play, App Store). Selainta käytettäessä muista sallia selaimen ponnahdusikkunat. Maisan selainversiossa suosittelemme käyttämään joko Google Chrome tai Firefox-selainta. 

Tutustu vielä huolellisesti ohjeisiin: 

Hammashoidon videovastaanotto ohje Maisassa(pdf, 782.13 KB)

1-3-vuotiaan lapsen videovastaanotto

Videovastaanotossa yhteys huoltajan ja ammattilaisen välille muodostetaan sähköisen asiakasportaalin Maisan kautta. Videovastaanottoaika varataan hammashoidon ajanvarauksessa tai ammattilaisen toimesta. Vastaanottoajasta tulee tekstiviestillä ilmoitusviesti ja 2 vrk ennen vastaanottoa muistutusviesti. Viestit tulevat siihen puhelimeen, joka on laitettu lapsesi henkilötietoihin ja huoltajat ovat sallineet tekstiviesti-ilmoitusten lähettämisen.

Voit liittyä videovastaanotolle Maisan selainversion (www.maisa.fi) tai Maisan mobiilisovelluksen kautta. Mobiilisovellusta käyttäessä sinulla tulee olla ladattuna mobiililaitteelle myös Maisa Videovastaanotto -sovellus. Videovastaanotto käynnistyy automaattisesti, kun liityt videokäynnille Maisa-sovelluksella. Molemmat mobiilisovellukset saa sovelluskaupoista (Google Play, App Store). Maisan selainversiossa suosittelemme käyttämään joko Google Chrome tai Firefox-selainta.

Tutustu vielä huolellisesti ohjeisiin: 

Hammashoidon videovastaanotto ohje huoltajalle(pdf, 145.62 KB)

Avainsanat

Suun terveysNeuvolaVastaanotot