Röstning på valdagen

Kommunalvalets valdag är söndagen den 13 juni 2021.

På valdagen kan du rösta endast på det röstningsställe som angetts i ditt meddelandekort. Meddelandekortet skickas hem till dig med posten eller så kan det läsas på tjänsten suomi.fi. Om du är osäker på ditt röstningsställe eller din rösträtt, kan du ställa en förfrågan om saken till Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata (tfn 0295 535 530)

Röstningsställena har öppet kl. 9.00–20.00. Kom ihåg att ta med ditt identitetsbevis – också körkort går bra. På polisinrättningarna får man vid behov kostnadsfritt och oavsett hemkommun ett temporärt identitetskort för röstningen, ifall man inte har någon annan handling att styrka sin identitet med.

På röstningsställena följs allmänna säkerhetsanvisningar för att förhindra spridningen av coronaviruset. Den som röstar rekommenderas hålla säkerhetsavstånd på 1–2 meter, använda munskydd, följa anvisningarna om hosthygien, ta med en egen blyerts- eller kulspetspenna och använda den handsprit som finns på platsen. Ett identitetsbevis med streckkod försnabbar registreringen. Observera att passet inte har någon streckkod.

Nyheter

Twitter