Evenemang och utställningar i Vandainfo

Vid Vandainfos verksamhetsställen i Dickursby och Myrbacka arrangeras olika aktuella evenemang, jippon och informationspuffar. Evenemang som ordnas under Vandainfos öppettider är öppna för alla och kostnadsfria.

Utställningarna som hålls på Vandainfo i Dickursby och Myrbacka presenterar livet i Vanda ur flera synvinklar. Utställningarna är öppna enligt serviceställenas öppettider.

Evenemang

På grund av coronavirussituationen ställer vi i detta skede in Vandainfos evenemang och rådgivningar tills vidare. Också uthyrningen av Vandainfos lokaler har uppehåll.

Bekanta dig med det finskspråkiga evenemangsutbudet på våra finskspråkiga webbsidor.

Utställningar

Utställningen "Vantaalla tapahtuu"

Vanda är som alltid en händelserik stad! På den soliga sommarutställningen får vi njuta av minnesvärda ögonblick från gångna årtionden och redan glänta på gardinen till nya fantastiska ögonblick som ligger i framtiden.

Utställningen visas på Vandainfo i Dickursby 1–26.6.2020.

Småkrypsutställning

För att fira småkrypens temaår 2019 samlade fotografitävlingen som Vantaan Fotokerho och Vanda miljöcentral arrangerade i samarbete närmare 500 tävlingsbidrag från entusiastiska deltagare.

Av favoritmotivet, fjärilar, knäpptes hela 116 stycken bilder. Näst flest bilder lämnades in på skalbaggar, sammanlagt 78 bilder. Vinnare i digitala serien var Jukka Ahdes foto på en blåbandad jungfruslända, medan huvudrollen i Instagram-seriens vinnande fotografi innehas av en fluga höljd i daggdroppar (fotograf Marjo Kamila). I båda serierna utdelades priser också till de bilder som hamnade på andra och tredje plats. Dessutom gavs ett hedersomnämnande i digitala serien och i Instagram-serien belönades fotot som fått mest likes.

De vinnande fotografierna lovordades bland annat för originalitet, fotografiernas skärpa och färger. Överlag rönte foton på trollsländor och foton där vattenelementet var starkt närvarande mest framgång i tävlingen.

Ett urval av fototävlingens bidrag är utställda:

på Vandainfo i Myrbacka 2.6–23.7.2020.
på Vandainfo i Dickursby 28.7–21.8.2020.

Läs mer om utställningar på våra finskspråkiga webbsidor.

Nyheter

Twitter