Evenemang och utställningar i Vandainfo

Vid Vandainfos verksamhetsställen i Dickursby och Myrbacka arrangeras olika aktuella evenemang, jippon och informationspuffar. Evenemang som ordnas under Vandainfos öppettider är öppna för alla och kostnadsfria.

Utställningarna som hålls på Vandainfo i Dickursby och Myrbacka presenterar livet i Vanda ur flera synvinklar. Utställningarna är öppna enligt serviceställenas öppettider.

Hygienanvisningar till den som uträttar ärenden vid Vandainfo och deltar i rådgivningar/evenemang:

  • Besök Vandainfo bara om du är helt frisk.
  • Se till att hålla säkerhetsavstånd till andra när du köar samt deltar i rådgivningar/uträttar ärenden.
  • Vi rekommenderar att du använder munskydd eller skyddsvisir om det är möjligt, ifall du är över 15 minuter i lokalen.
  • Använd handspriten som ligger framme. Flaskor med handsprit finns i Vandainfos lokaler i närheten av ingången, på kunddiskarna samt i Dickursby och Myrbacka i det gröna soffhörnet.

Evenemang

Bekanta dig med det finskspråkiga evenemangsutbudet på våra finskspråkiga webbsidor.

Utställningar

Vandas svunna skönheter

Staden är i ständig omvandling. Det byggs nytt och gammalt rivs. I Vanda stadsmuseums pop up-utställning kan du bekanta dig med Vandas svunna skönheter, byggnader som Vandaborna under tidernas gång kommit att sakna.

Utställningen visas på Vandainfo i Myrbacka 8–18.12.2020.

Fotoutställningen Koti Suomesta berättar om unga invandrare

Fotoutställningen porträtterar åtta invandrare. Fotografierna ingår i Satu Leiskos lättlästa bok ”Koti Suomesta - Nuorten maahanmuuttajien tarinoita uudesta kodistaan” (Avain, 2020). I boken Koti Suomesta berättar unga invandrare om hur de kom till Finland och vilken start deras liv fick här.

I fotoutställningen ingår också små uppgifter med anknytning till boken och fotografierna. Uppgifterna kan göras på mobila enheter via en QR-kod. Uppgifterna lämpar sig särskilt för utställningsbesökare som studerar finska, men också för andra i behov av lättläst språk.

Fotografen Laura Ojas fotografier om unga invandrare visas:

på Vandainfo i Dickursby 5.1–29.1.2021
på Vandainfo i Myrbacka 2.2–26.2.2021

Stadsplanering år 2021

Stadsplanering och planläggning är ett enormt och mångfacetterat pussel med konkreta konsekvenser för människors liv och företagens framgång. Godkännandet av den nya Generalplanen 2020 styr stadens utveckling under de följande decennierna. I fokus för detaljplaneringen står planläggningen av Vandaspåran, utvecklingen av stadscentrumen samt en mångsidig planläggning av bostads- och arbetsplatsområdena.

Utställningen presenterar de viktigaste arbetena som utförts inom general- och detaljplaneringen i Vanda.

Utställningen är öppen:

Dickursby Vandainfo 2.2–26.2.2021
Myrbacka Vandainfo 2.3–26.3.2021

Läs mer om utställningar på våra finskspråkiga webbsidor.

Nyheter

Twitter