Evenemang och utställningar i Vandainfo

Vid Vandainfos verksamhetsställen i Dickursby och Myrbacka arrangeras olika aktuella evenemang, jippon och informationspuffar. Evenemang som ordnas under Vandainfos öppettider är öppna för alla och kostnadsfria.

Utställningarna som hålls på Vandainfo i Dickursby och Myrbacka presenterar livet i Vanda ur flera synvinklar. Utställningarna är öppna enligt serviceställenas öppettider.

Hygienanvisningar till den som uträttar ärenden vid Vandainfo och deltar i rådgivningar/evenemang:

  • Besök Vandainfo bara om du är helt frisk.
  • Se till att hålla säkerhetsavstånd till andra när du köar samt deltar i rådgivningar/uträttar ärenden.
  • Vi rekommenderar att du använder munskydd eller skyddsvisir om det är möjligt, ifall du är över 15 minuter i lokalen.
  • Använd handspriten som ligger framme. Flaskor med handsprit finns i Vandainfos lokaler i närheten av ingången, på kunddiskarna samt i Dickursby och Myrbacka i det gröna soffhörnet.

Evenemang

Bekanta dig med det finskspråkiga evenemangsutbudet på våra finskspråkiga webbsidor.

Utställningar

Inkun Ideapaja 45 år

Inkun Ideapaja är en förening verksam i Korso som genom hantverk och skapande förmedlar glädjen i att vara kreativ och lyckas.

Under årens lopp har många olika slags hobbyarbeten skapats av toalettpappersrullar och silkespapper. Konstverket ”Djungeln” som ställs ut i Vandainfo tar ställning till klimatförändringen och är samtidigt en hyllning till föreningen Inkun Ideapajas 45-åriga existens.

”I Brasilien bränner man regnskogar…allra först kommer jag att tänka på två papegojor…vad kan vi göra för att stoppa klimatförändringen…kvinnorna satt i en ring runt bordet och diskuterade ivrigt …alla dessa obekanta levande varelser som är hotade…hur många wc-pappersrullar behöver vi för det här arbetet…ibland känns det som om har allt detta någon betydelse…människors kommentarer: ”det där blir helt fantastiskt”, ”säljer ni sedan konstverket”…”att skapa tillsammans, vänner som stöder en…” (Milja Kolmonen, konstnären bakom samkonstverket ”Djungeln”)

Utställningen visas:

Vandainfo i Myrbacka 4.8–28.8.2020

Småkrypsutställning

För att fira småkrypens temaår 2019 samlade fotografitävlingen som Vantaan Fotokerho och Vanda miljöcentral arrangerade i samarbete närmare 500 tävlingsbidrag från entusiastiska deltagare.

Av favoritmotivet, fjärilar, knäpptes hela 116 stycken bilder. Näst flest bilder lämnades in på skalbaggar, sammanlagt 78 bilder. Vinnare i digitala serien var Jukka Ahdes foto på en blåbandad jungfruslända, medan huvudrollen i Instagram-seriens vinnande fotografi innehas av en fluga höljd i daggdroppar (fotograf Marjo Kamila). I båda serierna utdelades priser också till de bilder som hamnade på andra och tredje plats. Dessutom gavs ett hedersomnämnande i digitala serien och i Instagram-serien belönades fotot som fått mest likes.

De vinnande fotografierna lovordades bland annat för originalitet, fotografiernas skärpa och färger. Överlag rönte foton på trollsländor och foton där vattenelementet var starkt närvarande mest framgång i tävlingen.

Ett urval av fototävlingens bidrag är utställda:

på Vandainfo i Dickursby 28.7–21.8.2020

Utställningen Vantaalla tapahtuu

Vanda är som alltid en händelserik stad! På den soliga sommarutställningen får vi njuta av minnesvärda ögonblick från gångna årtionden och redan glänta på gardinen till nya fantastiska ögonblick som ligger i framtiden.

Utställningen visas på:

Vandainfo i Myrbacka 1.9–18.9.2020
Vandainfo i Dickursby 22.9–16.10.2020

Vandas svunna skönheter

Staden är i ständig omvandling. Det byggs nytt och gammalt rivs. I Vanda stadsmuseums pop up-utställning kan du bekanta dig med Vandas svunna skönheter, byggnader som Vandaborna under tidernas gång kommit att sakna.

Utställningen visas på:

Vandainfo i Dickursby 25.8–18.9.2020
Vandainfo i Myrbacka 17.11–23.12.2020

Läs mer om utställningar på våra finskspråkiga webbsidor.

Nyheter

Twitter