Avgiftsfria picknickpåsar under sommaren

Vanda erbjuder avgiftsfria picknickpåsar till barn och unga under 18 år i fem olika parker vardagar 8.6–10.7.2020 kl. 11–12. Innehållet i picknickpåsen från Vantti Oy varierar, och påsen kan innehålla till exempel en frukt, ett bakverk (t.ex. rispirog), ett mellanmålskex och en smoothie. Utöver mellanmålen som passar som färdkost kan påsen också innehålla färdigmat som ska värmas. I parken finns det inte möjlighet att värma maten. Specialkost kan tyvärr inte beaktas. Vanda delar ut dagligen 100 picnicpåsar i varje utdelningsställen.

Picknickpåsarna delas ut utomhus i parkerna, och invånarparkernas inomhusutrymmen är stängda. Vid utdelningen av picknickpåsarna ser man till att alla håller avstånd till varandra och följer anvisningarna från enheten för smittsamma sjukdomar.

I samband med utdelningarna ordnas småskalig ledd verksamhet några gånger i veckan i samarbete med idrotts-, kultur- och hälsovårdsservicen samt lokala företag. Säkerhetsfaktorerna beaktas i all verksamhet. Närmare information om programmen finns på enheternas Facebooksidor och på verksamhetsställenas anslagstavlor.

Picknickpåsarnas utdelningsställen:

  • Vardagar 8.6–10.7.2020 kl.11–12
  • För barn och unga under 18 år

Grönvägens invånarpark

Nissas invånarpark

Korso invånarpark

Rautbergsparken

Biblioteksparken i Dickursby

Nyheter

Twitter