10. Fraidenberger, Aleksei

Kuva Aleksei Fraidenberger


Ålder:
15

Bostadsområde:
Martinlaakso

Presentation:
Hej, jag är Aleksei. Jag tycker om att rita och är en ärlig optimist.

Fritidsintressen:
Ishockey och att spela gitarr.

Slogan:
Bättre än ingenting

Kommentarer till valmaskinsfrågor:
1. Det är ganska mycket sådana hotfulla personer i farten, som kan bära med sig en kniv och mm.
2. Det finns ganska mycket sådana familjer, vars föräldrar tjänar inte så pass mycket att de skulle kunna betala för fritidsintressen, om det bara knappt räcker till skatter.
3. Om vi fick plockat skräpet från gatan jättenoggrant och på rätt sätt så skulle vi ha kommit ganska långt.
4. Det finns 100 % mobbning i skolan, men ingen vågar nödvändigtvis berätta om det. Det är ganska tråkigt att förstå, att människor diskrimineras och skälls ut för att de är annorlunda.
5. Den är billig och av hög kvalité men i ens egna skolor finns det vegedagar, vilket är jättebra men där finns då inga andra alternativ, om åtminstone hälften av skolan vill inte äta någon vegemat. Pengarna går till spillo och eleverna förblir hungriga.
6. Jag tycker inte att en 16-årig är så mogen att man skulle kunna ta röstning på allvar och dessutom kan till och med en 18-åring inte ta någonting på allvar och beter sig fortfarande som ett barn.
7. Det beror lite grann på, vart våra skatter tar vägen men jag skulle tro att det måste vara avgift på det eftersom det är ingen idé med det.
8. I Vanda finns 20,7 % 0-15-åriga och 19,8 % 16-29-åriga, sammanlagt 40,5 %. Visst är det ganska många? Och jag skulle tro att åtminstone 70 % av dem äger inte bil, med vilken man skulle kunna enkelt ta sig till Helsingfors osv. så kollektivtrafiken skulle vara jättebehändig för alla.
9. Det finns våld i ganska många familjer och ungdomarna lider av det jättemycket och dessutom har ganska många depression som skulle vara bra att ta hand om.

Nyheter

Twitter