12. Gongpol, Phornphailin

Kuva Phornphailin Gongpol


Ålder:
14

Bostadsområde:
Nikinmäki

Presentation:
Hej! Jag är Phornphailin, kortfattat Phorkku. Jag är 14, jag bor i Nissbacka och jag älskar att dansa.

Fritidsintressen:
Dans, Thai boxing, att läsa, att lyssna på musik, att titta på serier och filmer och att måla.

Kommentarer till valmaskinsfrågor:
1. Jag tycker, att det är tryggast dagtid, eftersom den tiden rör suputerna sig inte och man kan röra på sig och vara tillsammans med vänner i lugn och ro. Men på nätterna och särskilt när det är mörkt, lönar det sig att undvika just att vistas utomhus. Annars är Vanda nog helt trygg.
2. Ja det borde det, eftersom en del familjer kanske inte ha råd med barnets fritidsintresse. Var och en borde ha möjlighet till fritidssysselsättning.
3. Klimatförändring är en allvarlig sak, och man måste göra något åt det. Det skulle vara bra, om Vanda tog del i att gottgöra skadorna som klimatförändringen har orsakat.
4. Ja det borde det. I min skola, berättar vissa inte ens för läraren om mobbning, eftersom vanligtvis har det utretts bara genom att prata med föräldrarna och det har utretts, men det kan ändå fortsätta, även om man hade varit och pratat med läraren.
5. Den är ganska bra. Man borde ha mera frukt och fiberrika brödsorter. För mig duger nog maten och jag är nöjd.
6. Mitt svar är ja och jo. Ja, eftersom vissa 16-åringar är tillräckligt kloka för att fatta ett sådant här beslut och nej, för att vissa skulle kunna leka med det. Men de flesta skulle nog ha kvar 16 som åldersgräns för röstning.
7. Så borde det vara. Vissa personer, som jag, kommer hem från skolan med tåget och vissa överlämnas inte ett busskort från skolan, så man måste använda egna pengar för det och det är tufft att åka tåg och betala för det efter långa dagar. Jag tycker att det borde vara avgiftsfritt för alla att resa med tåget.
8. Cykling. Jag har märkt, att det inte ofta finns utrymme för cyklar, fastän det finns många cyklister. Själv skulle jag också cykla, om jag hittade en lämplig rutt, som inte medför åkning på bilvägen.
9. För en ny ungdomslokal. En sådan där ungdomarna kan komma för att tillbringa tid, göra läxor eller annat liknande. Man borde bygga ett stort rum därinne, där det finns bekväma sängar, där man kan komma för att ta en tupplur. Det skulle vara en fristad så att säga, där man vill tillbringa tid, ensam eller tillsammans med andra.

Nyheter

Twitter