17. Huhtakangas, Moona

Kuva Moona Huhtakangas

Ålder:
14

Bostadsområde:
Myyrmäki

Presentation:
Jag är Moona Huhtakangas och jag bor i Myrbacka. Jag har judo och klättring som fritidsintressen för tillfället. Jag vill komma med i ungdomsrådet, eftersom Vanda inte är det bästa stället att bo i för tillfället, så jag vill vara med om att göra det till ett bättre ställe.

Fritidsintressen:
Judo samt klättring

Slogan:
Vi ska tillsammans göra Vanda till ett bättre ställe!

Kommentarer till valmaskinsfrågor:
1. Det finns särskilt mycket narkotikabrott samt även andra brott i Vanda.
2. Om ungdomarna fick ett avgiftsfritt fritidsintresse, skulle de kunna använda den tiden bara till att larva. Därför skulle ett avgiftsbelagt fritidsintresse vara bra, eftersom när man betalar för ungdomarnas fritidsintressen, har de mera motivation. Det kan ändå vara så, att alla inte har råd att ha fritidsintressen, då för dem skulle det ändå vara bra. Det skulle vara bättre, att familjer med små medel skulle tillåtas den möjligheten, men å andra sidan inte de som är mera förmögna.
3. Om Vanda påbörjar det här projektet, kan andra städer också komma med i verksamheten för att bekämpa klimatförändringen.
4. Jag tycker att man ingriper verksamheten tillräckligt mycket redan nu. Om man ingrep den mera, skulle verksamheten kunna bli överdriven.
5. Man skulle kunna spendera mera pengar på skolmaten och pengarna skulle man kunna ta av någonting annat, till exempel av klassresor.
6. 18-åriga är tillräckligt intelligenta för att ta reda på kandidater som man kan rösta. Alla 16-åriga är nödvändigtvis inte alls intresserade av valet, så de kan rösta bara någon på måfå.
7. Alla har inte råd med kollektivtrafiken, och de, som måste använda kollektivtrafiken mycket måste betala flera tusentals euron i månaden, för att ta sig t. ex till arbetet.
8. Den största delen av människorna använder kollektivtrafiken som färdmedel. Om en busslinje helt plötsligt blev avbruten på något viktigt ställe, skulle vissa människor inte alls kunna ta sig till arbetet.
9. Numera äter inte hemskt många människor i skolan och svälter. Om man spenderade mera på skolmaten, skulle eleverna äta mera skolmat och man skulle ha bättre ork i skolan.

Nyheter

Twitter