19. Jokinen, Mimmi

Kuva Mimmi Jokinen


Ålder:
17

Bostadsområde:
Riipilä

Presentation:
Jag är Mimmi Jokinen, 17-år och intresserad av att påverka. Jag studerar i Dickursby gymnasium för andra året.

Fritidsintressen:
Jag har haft dans som fritidsintresse i över nio år. Musiken har också alltid varit viktig för mig.

Slogan:
Mimmi Jokinen, produktiv och slagfärdig

Kommentarer till valmaskinsfrågor:
1. Ungdomar, speciellt flickor skulle inte behöva vara rädda att gå ensam till exempel i kollektivtrafiken eller i olika stadsdelar. Rasism och mobbning försvagar också ungdomarnas trygghet i Vanda.
2. Det är en god tanke, om staden har möjlighet att finansiera fritidsverksamhet. Motion främjar barns och ungdomarnas välbefinnande, så det skulle vara en bra idé att utöka det.
3. Varje individ är själv ansvarig för sina klimatgärningar. Staden ska uppmuntra och påminna om klimatförändringen, men det ska vara måtta med allt.
4. I skolorna som ligger i Vanda ska man kunna snabbt och med låg tröskel ingripa skolmobbningen och våldet i skolan. Man borde utöka stödjande parter och medel för att be om hjälp också.
5. Skolmaten i Vanda är ätbar, men nivån på maten varierar beklagligt ofta.
6. Ungdomarna skulle få påverka mera frågor som gäller kommunen. Att sänka röstningsåldern skulle vara det bästa sättet för det här. En 16-årig och äldre person borde också kunna kandidera.
7. Kollektivtrafikens priser borde vara lägre för ungdomar och barn eller till och med avgiftsfria.
8. Kollektivtrafiken är en växande och viktig del av trafikering som sker i Vanda. Men man ska inte heller glömma eller minska privatbilisternas rättigheter.
9. Ungdomarnas välbefinnande är speciellt viktigt. Ungdomarnas problem med den mentala hälsan som blir allt vanligare samt utmattning på grund av skolan skulle vara primära på listan av ärenden som ska tas hand om. Det finns en stor brist på psykologer och kuratorer, så man borde utöka den här typen av service avsevärt.

Nyheter

Twitter