35. Pannu, Pravjot

Kuva Pravjot Pannu


Ålder:
12

Bostadsområde:
Tikkurila

Presentation:
Jag är Pravjot och jag kommer från Ånäs skolan. Jag började kandidera för ungdomsrådet, eftersom jag alltid har velat främja förbättring i Vanda för ungdomarna och jag är ivrig att framföra ungdomarnas åsikter.

Fritidsintressen:
Mina fritidsintressen är fotboll och att frisksporta.

Slogan:
Bättre Vanda för ungdomar

Kommentarer till valmaskinsfrågor:
1. Vanda är ett ganska tryggt ställe för ungdomar, men det finns ändå otrygga områden i Vanda, t. ex Dickursby centrum, där rökning och användning av narkotika är mera allmänt förekommande än på andra ställen i Vanda.
2. Alla ungdomar borde ha möjlighet till fritidsintressen oberoende av sin egna ekonomiska situation.
3. Vanda borde vara med om att bekämpa klimatförändringen såsom alla övriga orter också.
4. Vanda ingriper på ett bra sätt skolmobbningen och våldet i skolan, men det finns ännu saker som man skulle kunna förbättra.
5. Skolmaten är helt ok, men ibland är potatisen rå eller det finns inte mer än 2 bitar kött i köttsåsen, därför låter många skolungdomar bli att äta skolmaten eller äter bara lite.
6. Man skulle kunna sänka rösträttsåldern till 16 år, eftersom ungdomarna borde också ha beslutsbefogenhet för vem som ska styra landet.
7. Kollektivtrafiken borde vara avgiftsfri, eftersom vissa personer har nödvändigtvis inte råd att betala varje dag för, t. ex att man kan ta sig till skolan, eftersom om man har en lång skolväg som skulle vara väldigt utmattande och vissa personer har inte råd för bussresan, kan det belasta personen för mycket.
8. Det lönar sig att beakta bilarna i trafiken i Vanda, eftersom det sker många bilkrockar och människor blir ofta skadade i dem.
9. Man borde spendera pengar på skolmaten, eftersom då skulle skolmaten bli bättre, och på grund av det skulle alla börja äta väl på skolan och inte svälta i skolan, eftersom det skulle kunna försvåra skolgången.

Nyheter

Twitter