37. Pennanen, Juho

Kuva Juho Pennanen


Ålder:
14

Bostadsområde:
Kaivoksela

Presentation:
Jag är Juho Pennanen en 14-årig pojke från Gruvsta som går i nionde klass och jag söker till Nuva för andra perioden.

Fritidsintressen:
E-sport

Slogan:
Rösta utan att skrika och representera din sak, som du driver

Kommentarer till valmaskinsfrågor:
1. Eftersom Vanda är en plats i form av en stad, där ungdomarna kan gärna bo, i lugn och ro och kan ha sådana fritidsintressen som man vill.
2. För, att ungdomarna inte ska stanna kvar ensamma och att marginalisering skulle minska.
3. För att alla skulle ha det bra att bo här och att klimatet inte skulle vara ett orosämne
4. Genom att ingripa kan man minska skolmobbning, --våld och marginalisering
5. Nivån på skolmaten är bra, men i vissa skolor är den färdiglagad och i vissa andra skolor lagar man den själv i skolans kök, och därför äter inte en del av ungdomarna i Vanda i skolan och å andra sidan äter en del av dem.
6. Eftersom, med hjälp av det kan man behålla ungdomarnas intresse i samhället, att ungdomarna fick veta, att hur det är att rösta och röstprocent växer och genom det försöker man undvika det, att ungdomarnas intresse inte skulle avta inom 3-4 år, när de går på andra stadiet i tre års tid och i militären/civiltjänsten från det där 0,5 till ett år.
7. Eftersom kollektivtrafiken här på huvudstadsregionen är en del av vårt liv, eftersom gänget åker buss, tåg, tunnelbana samt spårvagn till arbetet, skolan, fritidsintressen och andra ställen och det är billigare och mera klimatvänligt än att köra bil ensam.
8. Eftersom, en del människor använder cykel eller annat färdmedel såsom buss, bil osv. Eftersom man tar sig smidigt från plats A till plats B med hjälp av dem också och man behöver inte bry sig om kollektivtrafikens tidtabeller.
9. Eftersom, utan utbildning skulle man inte komma så långt som man skulle vilja, eftersom numera och i framtiden behövs en nödvändig utbildning till olika yrken.

Nyheter

Twitter