40. Pyrrö, Annika

Kuva Annika Pyrrö


Ålder:
13

Bostadsområde:
Itä-Hakkila

Presentation:
Hejsan, jag är en 13-årig flicka, jag har teater som fritidsintresse i Dickursby teater. Jag är intresserad av att ta ställning till ungdomarnas välbefinnande och deras frågor. Och på grund av det är jag medlem i elevrådet för fjärde året och nu även som ordförande. Min framtidsdröm är att kunna påverka ungdomarnas frågor.

Fritidsintressen:
Teater, frisbeegolf och att vistas ute med hunden.

Slogan:
Ungdomarnas frågor till hörande öron.

Kommentarer till valmaskinsfrågor:
1. Mitt eget bostadsområde är tryggt, men jag vet att i Vanda finns mera rastlösa områden också.
2. Alla familjer har inte en ekonomisk möjlighet att erbjuda sina barn ett fritidsintresse, vilket är väldigt viktigt för ungdomens utveckling.
3. Varje kommun, samt varje land ska delta i att förhindra klimatförändringen som berör alla.
4. Årligen blir ungdomar marginaliserade på grund av skolmobbning. Under den senare tiden har det kommit fram riktigt slående exempelfall på fruktansvärda påföljder av långvarig skolmobbning. Sådana ska ingripas i tid och med låg tröskel.
5. Under skoldagen kan man inte lita på, att skolmaten skulle hålla en mätt ens under hela skoldagen utan man måste ta en egen matsäck med sig.
6. Det är bra att göra ungdomarnas röst hörd också.
7. Man skulle behöva höja skattesatsen, en del av beskattningsintäkterna skulle man hellre kunna använda för ungdomarnas välbefinnande.
8. Det är verkligen bra att gynna kollektivtrafiken.
9. Psykologen i just vår skola försvann på grund av familjeledighet, och en vikarie har inte blivit anställd. För någon ung person kan psykologen vara den enda trygga vuxna personen.

Nyheter

Twitter