Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoiset ajeluttavat vanhusta rikshalla

Innostaako auttaminen? Osallistu vapaaehtoistoimintaan kotikulmillasi.

Vapaaehtoistoiminta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja välittää toisista ihmisistä. Vantaan kaupunki toimii vapaaehtoistoiminnan tukena ja mahdollistajana sekä kumppanina monien järjestöjen toiminnassa. Kaupungin eri yksiköillä on paljon erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Kaupungin vapaaehtoistoimijana sinut on vakuutettu tapaturmien varalta. Saat tukea ja ohjausta vapaaehtoistoimintaan vapaaehtoistoiminnan yhdyshenkilöltä, jotka järjestävät perehdytystä, koulutusta ja tapaamisia. Sinulla on oikeus osallistua kaupungin järjestämään vapaaehtoisten virkistystoimintaan.

Voit osallistua juuri sen verran kuin haluat – kerran vuodessa tai joka päivä. Sinulla on oikeus lopettaa ja pitää taukoa vapaaehtoistoiminnasta Vantaan kaupungilla tai siirtyä toiseen vapaaehtoistoimintaan milloin haluat. Jokaiselle vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneelle pyritään löytämään sopiva vapaaehtoistehtävä. Mahdollisuuksia on monia. Kerro oma toiveesi!

Vantaan kaupungin vapaaehtoistoimintaa kokoaa Vantaan vapaaehtoistoiminnan verkosto kuntalaispalveluiden johdolla. Vantaalla toimii myös kaupungin, seurakuntien ja järjestöjen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden yhteinen Vantaan Valikkoryhmä, joka kuuluu Kansalaisareenan Valikkoverkostoon. Vantaan Valikkoryhmä on yhteistyöverkosto, joka pyrkii tiedottamaan, kouluttamaan ja vaikuttamaan vapaaehtoistoiminnan asioissa Vantaalla.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnan verkostoista:
Nonna Lemola-Palm, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Vantaan kaupunki / Kuntalaispalvelut
nonna.lemolapalm@vantaa.fi
p. 043 825 0871

Asukasfoorumi kutsuu keskustelemaan kaupungin johdon kanssa

Pian kokoonnutaan taas isolla porukalla pohtimaan Vantaan tulevaisuutta! Kevään asukasfoorumi järjestetään torstaina 25.4. kello 18–20 Rajatorpan koululla.

Kaupungin johto on paikalla keskustelemassa alueen asukkaiden kanssa – tule kuuntelemaan ja kysymään sinua kiinnostavista aiheista.

Kaikille avoin tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla kello 17, ja sen jälkeen asukkaat voivat kertoa päättäjille toiveistaan sekä nostaa keskusteluun ajankohtaisia aiheita. Asukkaiden kysymyksiin vastaavat kaupunginjohtaja, apulaiskaupunginjohtajat sekä eri palveluiden asiantuntijat. Paikalla on myös edustajat poliisilta ja HSL:ltä.

Asukasfoorumeja järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolilla Vantaata. Tilaisuudet kuvataan ja lähetetään suorana Vantaa-kanavalla. Ilmoitathan tilaisuudessa, jos et halua esiintyä kuvassa. Vantaa-kanavan suoran kautta voit siis seurata keskustelua ja esittää kysymyksiä myös etänä. Ja mikäli et pääse paikalle tai ruudun ääreen tapahtuman aikaan, voit katsoa tallenteen jälkikäteen.

Asukasfoorumi

Torstai 25.4. kello 18–20
Rajatorpan koulu
Vapaalanpolku 13

Lue lisää ajankohtaisista vaikuttamismahdollisuuksista

Julkaistu: 15.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter