Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoiset ajeluttavat vanhusta rikshalla

Innostaako auttaminen? Osallistu vapaaehtoistoimintaan kotikulmillasi.

Vapaaehtoistoiminta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja välittää toisista ihmisistä. Vantaan kaupunki toimii vapaaehtoistoiminnan tukena ja mahdollistajana sekä kumppanina monien järjestöjen toiminnassa. Kaupungin eri yksiköillä on paljon erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Kaupungin vapaaehtoistoimijana sinut on vakuutettu tapaturmien varalta. Saat tukea ja ohjausta vapaaehtoistoimintaan vapaaehtoistoiminnan yhdyshenkilöltä, jotka järjestävät perehdytystä, koulutusta ja tapaamisia. Sinulla on oikeus osallistua kaupungin järjestämään vapaaehtoisten virkistystoimintaan.

Voit osallistua juuri sen verran kuin haluat – kerran vuodessa tai joka päivä. Sinulla on oikeus lopettaa ja pitää taukoa vapaaehtoistoiminnasta Vantaan kaupungilla tai siirtyä toiseen vapaaehtoistoimintaan milloin haluat. Jokaiselle vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneelle pyritään löytämään sopiva vapaaehtoistehtävä. Mahdollisuuksia on monia. Kerro oma toiveesi!

Vantaan kaupungin vapaaehtoistoimintaa kokoaa Vantaan vapaaehtoistoiminnan verkosto kuntalaispalveluiden johdolla. Vantaalla toimii myös kaupungin, seurakuntien ja järjestöjen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden yhteinen Vantaan Valikkoryhmä, joka kuuluu Kansalaisareenan Valikkoverkostoon. Vantaan Valikkoryhmä on yhteistyöverkosto, joka pyrkii tiedottamaan, kouluttamaan ja vaikuttamaan vapaaehtoistoiminnan asioissa Vantaalla.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnan verkostoista:
Nonna Lemola-Palm, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Vantaan kaupunki / Kuntalaispalvelut
nonna.lemolapalm@vantaa.fi
p. 043 825 0871

Asukastilaisuuksia yleiskaavaluonnoksesta

To 21.2. Tikkurila (tilaisuus englanniksi), Kaupungintalon valtuustosali (Asematie 7)

Ti 26.2. Aviapolis, Point – Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo (Hagelstamintie 1)

Ke 27.2. Korso, LUMO (Urpiaisentie 14)

To 28.2. Tikkurila, Tikkurilan lukio (Valkoisenlähteentie 53)

Ti 5.3. Tikkurila (tilaisuus ruotsiksi), Kaupungintalon valtuustosali (Asematie 7)

To 7.3. Hakunila, Sotungin koulu (Sotungintie 19)

Ti 12.3. Myyrmäki, Kilterin koulu (Iskostie 8)

Ke 13.3. Kivistö, Kanniston koulu (Kenraalintie 6)

Ti 19.3. Koivukylä, Koivukylän koulu (Kustaantie 10)

Tilaisuudet alkavat klo 18.00. Aineistoon voi tutustua klo 17.00 alkaen. Klo 18.00 yleiskaavapäällikkö esitelee luonnoksen. Noin klo 18.45 siirrytään teemojen mukaan keskustelemaan karttapöytien ääreen kaupungin suunnittelijoiden kanssa. Tilaisuus päättyy klo 20.00. Tilaisuudessa voi jättää mielipiteen verkossa olevaan karttakyselyyn.

Myyrmäessä 12.3. järjestettävään tilaisuuteen voi osallistua myös virtuaalisesti, sillä tilaisuuden alkupuoli (18 .- 18.45) näytetään suorana Vantaa-kanavalla, jossa kaavan valmistelijoille voi esittää myös kysymyksiä.

Kaikki tilaisuudet pidetään esteettömissä paikoissa.

Voit myös jättää valmisteilla olevasta yleiskaavasta virallisen mielipiteesi täällä. Mielipiteen voi jättää 18.2. - 29.3.2019 välisenä aikana.

Yhteydenotot: yleiskaava@vantaa.fi

Lisätietoja yleiskaavasta

Julkaistu: 15.2.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter