Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoiset ajeluttavat vanhusta rikshalla

Innostaako auttaminen? Osallistu vapaaehtoistoimintaan kotikulmillasi.

Vapaaehtoistoiminta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja välittää toisista ihmisistä. Vantaan kaupunki toimii vapaaehtoistoiminnan tukena ja mahdollistajana sekä kumppanina monien järjestöjen toiminnassa. Kaupungin eri yksiköillä on paljon erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Kaupungin vapaaehtoistoimijana sinut on vakuutettu tapaturmien varalta. Saat tukea ja ohjausta vapaaehtoistoimintaan vapaaehtoistoiminnan yhdyshenkilöltä, jotka järjestävät perehdytystä, koulutusta ja tapaamisia. Sinulla on oikeus osallistua kaupungin järjestämään vapaaehtoisten virkistystoimintaan.

Voit osallistua juuri sen verran kuin haluat – kerran vuodessa tai joka päivä. Sinulla on oikeus lopettaa ja pitää taukoa vapaaehtoistoiminnasta Vantaan kaupungilla tai siirtyä toiseen vapaaehtoistoimintaan milloin haluat. Jokaiselle vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneelle pyritään löytämään sopiva vapaaehtoistehtävä. Mahdollisuuksia on monia. Kerro oma toiveesi!

Vantaan kaupungin vapaaehtoistoimintaa kokoaa Vantaan vapaaehtoistoiminnan verkosto kuntalaispalveluiden johdolla. Vantaalla toimii myös kaupungin, seurakuntien ja järjestöjen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden yhteinen Vantaan Valikkoryhmä, joka kuuluu Kansalaisareenan Valikkoverkostoon. Vantaan Valikkoryhmä on yhteistyöverkosto, joka pyrkii tiedottamaan, kouluttamaan ja vaikuttamaan vapaaehtoistoiminnan asioissa Vantaalla.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnan verkostoista:
Nonna Lemola-Palm, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Vantaan kaupunki / Kuntalaispalvelut
nonna.lemolapalm@vantaa.fi
p. 043 825 0871

Kerro kokemuksesi kaupungilta varattavista harrastustiloista

Vantaan kaupunki yhtenäistää tilojensa vapaa-ajan käytön käyttösääntöjä ja maksuja. Asukkailta ja nykyisiltä tilojen käyttäjiltä pyydetään näkemyksiä käyttöperiaatteiden uudistamiseen. Tavoitteena on, että liikunta- nuoriso-, asukas- ja muiden tilojen käyttö- ja maksuperusteet ovat tasavertaiset kaikille käyttäjille.

Nykyisin osa kaupungin tiloista on maksuttomasti vuokrattavissa vapaa-ajan käyttöön. Esimerkiksi yleisurheilukenttien varaamisesta urheiluseuran käyttöön tai koulun liikuntasalin varaamisestä lasten käyttöön ei peritä maksua. Sen sijaan esimerkiksi nurmikenttien ja palloiluhallien käyttövuorot ovat aina maksullisia.

- Nykyiset maksuperusteet ovat muotoutuneet tilojen eri hallinnointivastuiden myötä. Kaupungin tilojen käyttö- ja maksuperusteita on tähän asti valmisteltu kaupungin eri yksiköissä ja osa tiloista on siirtynyt kaupungin hallinnointiin liikuntayhtiöiden purkamisen myötä. Uudistuksessa kaikkien tilojen käyttöperusteita arvioidaan kokonaisuutena, liikuntapäällikkö Anu Jokela sanoo.

Nykyisiin kaupungin tilojen tilavarausmahdollisuuksiin voi tutustua kaupungin nettisivuilla osoitteessa vantaa.fi/tilavaraukset. Vantaan kaupunki jakaa sähköpostilla kyselyn vastattavaksi nykyisille tilojen käyttäjille. Lisäksi kaikki kuntalaiset voivat vastata sähköiseen kyselyyn vantaa.fi-sivuilta tai menemällä suoraan sähköiseen kyselyyn 5.5.2019 asti.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään uusien käyttö- ja maksuperusteiden valmistelussa. Muutokset uusiksi perusteiksi esitellään ensi syksynä vapaa-ajan- ja opetuslautakunnille, jotka päättävät käyttö- ja maksuperusteista.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan elokuva- ja uimahallilippuja.

Julkaistu: 17.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter