Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoiset ajeluttavat vanhusta rikshalla

Innostaako auttaminen? Osallistu vapaaehtoistoimintaan kotikulmillasi.

Vapaaehtoistoiminta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja välittää toisista ihmisistä. Vantaan kaupunki toimii vapaaehtoistoiminnan tukena ja mahdollistajana sekä kumppanina monien järjestöjen toiminnassa. Kaupungin eri yksiköillä on paljon erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Kaupungin vapaaehtoistoimijana sinut on vakuutettu tapaturmien varalta. Saat tukea ja ohjausta vapaaehtoistoimintaan vapaaehtoistoiminnan yhdyshenkilöltä, jotka järjestävät perehdytystä, koulutusta ja tapaamisia. Sinulla on oikeus osallistua kaupungin järjestämään vapaaehtoisten virkistystoimintaan.

Voit osallistua juuri sen verran kuin haluat – kerran vuodessa tai joka päivä. Sinulla on oikeus lopettaa ja pitää taukoa vapaaehtoistoiminnasta Vantaan kaupungilla tai siirtyä toiseen vapaaehtoistoimintaan milloin haluat. Jokaiselle vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneelle pyritään löytämään sopiva vapaaehtoistehtävä. Mahdollisuuksia on monia. Kerro oma toiveesi!

Vantaan kaupungin vapaaehtoistoimintaa kokoaa Vantaan vapaaehtoistoiminnan verkosto kuntalaispalveluiden johdolla. Vantaalla toimii myös kaupungin, seurakuntien ja järjestöjen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden yhteinen Vantaan Valikkoryhmä, joka kuuluu Kansalaisareenan Valikkoverkostoon. Vantaan Valikkoryhmä on yhteistyöverkosto, joka pyrkii tiedottamaan, kouluttamaan ja vaikuttamaan vapaaehtoistoiminnan asioissa Vantaalla.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnan verkostoista:
Nonna Lemola-Palm, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Vantaan kaupunki / Kuntalaispalvelut
nonna.lemolapalm@vantaa.fi
p. 043 825 0871

Koe vauhdin hurmaa yhdessä - tulisitko pyöräluotsiksi?

Vapaaehtoistoimina tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja välittää toisista ihmisistä. Kiinnostaisiko sinua ajella riksapyörällä kyydittäen ikäihmisiä pyöräretkelle?

Vantaan kaupunki kouluttaa keväällä 2019 uusia pyöräluotseja, jotka voivat toimia riksapyöräkuskeina pääasiassa ikäihmisille. Kaupungilla on kaksi riksapyörää, joilla tarjotaan kyytejä niin kotona kuin asumispalveluissakin asuville ikäihmisille.

Pyöräluotsitoiminta on vapaaehtoistoimintaa, joten voit toimia riksapyörämme kuskina omien aikataulujesi ja kiinnostuksesi mukaan. Pyöräluotsit saavat perehdytyksen niin riksapyörän käyttöön kuin vapaaehtoistoimintaankin.

Tervetuloa mukaan tuottamaan pyöräilyelämyksiä ikäihmisille vapaaehtoisvoimin!

Kevään koulutukset:

Tiistai 16.4. klo 16
Myyrmäen päivätoimintakeskus
Ruukkukuja 5

Keskiviikko 17.4. klo 16
Simonkylän päivätoimintakeskus
Simontie 5

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: riksapyora@vantaa.fi, puh. 040 700 5685

Julkaistu: 28.3.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter