Osaamiskeskuksen kurssit, koulutukset ja tapahtumat

Tältä sivulta löydät Vantaan osaamiskeskuksen järjestämät kurssit, koulutukset ja tapahtumat vantaalaisille maahanmuuttajille. Osaamiskeskuksen järjestämille kursseille, koulutuksiin ja tapahtumiin osallistuminen on asiakkaille maksutonta ja ne toteutetaan selkosuomenkielellä. Voit seurata ajankohtaista toimintaamme ja tulevia tapahtumiamme myös Facebook- ja Instagram-tileillämme.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

HUOM! Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi sekä asiakkaiden ja työntekijöiden suojelemiseksi noudatamme Vantaan osaamiskeskuksessa voimassa olevia hallituksen ja Vantaan kaupungin linjauksia. Siihen liittyen olemme ottaneet käyttöön seuraavat toimenpiteet:

Poikkeusoloissa ajalla 18.3.-13.4. asiointia ja ohjaus osaamiskeskuksessa tapahtuu pääsääntöisesti sähköisesti tai puhelimen välityksellä. Myös omaan vastuuohjaajaan ja opettajiin on mahdollista olla yhteydessä etäyhteydellä. Niihin asiakkaisiin, joilla on sovittuna tapaamisaika, ollaan yhteydessä puhelimitse.

Mikäli sähköinen yhteydenotto ei ole mahdollinen ja tapaaminen on välttämätön, pyrimme järjestämään tapaamisen mahdollisimman turvallisesti. Pyydämme asiakkaitamme noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja välttämään lähikontakteja. Pyydämme, ettei paikalle saavuta, mikäli on havainnut itsellään flunssan oireita, matkustanut ulkomailla viimeisen 14 päivän sisällä tai ollut mahdollisesti koronaviruksen altistusketjussa. Myös henkilökuntamme noudattaa näitä ohjeita.

Osaamiskeskuksen toiminta toteutetaan poikkeusoloissa seuraavasti:

·Kartoitusjaksot on peruttu 14.4.2020 asti.

·Ma 27.4. alkavalle kartoitusjaksolle on mahdollista ilmoittautua.

·Ilmoittautuminen tapahtuu normaalisti TE-toimiston kautta

·Poikkeustilanteen jatkuessa kartoitusjakso järjestetään etänä tai henkilökohtaisena ohjauksena

·Henkilökohtainen ohjaus jatkuu sähköisesti ja puhelimitse

·S2-intensiivikurssit jatkuvat etäopetuksena

·S2-keskusteluryhmät ja S2-iltapäiväkurssit jatkuvat etäyhteyksien avulla.

·Ryhmiin ilmoittaudutaan laittamalla viestiä Whatsappissa opettajalle

·Keskustelukurssin opettaja Jonna Tolonen, 040 185 30 42

·Iltapäiväkurssin opettaja Jan Hokkanen, 040 353 33 46

·CV- ja työnhakupajojen jatkojärjestelyjä selvitetään

·Valmentajan opintoihin ohjautumisen tuki järjestetään puhelinpäivystyksenä

·Ti-pe klo 10-11

·Puh: +358 50 3041453

·Sähköposti: riittamaija.pulli@vantaa.fi

·Matematiikkapajan etäjärjestelyjä suunnitellaan, tiedotamme tästä erikseen

·Osaamiskeskuksen ”tutustu työnantajaan”-rekrytreffit on toistaiseksi peruttu

·Rekrytointiyhteistyö yritysten kanssa jatkuu edelleen

·Opetus- ja ohjausjärjestelyissä huomioidaan myös ne asiakkaat, jotka eivät pysty opiskelemaan itsenäisesti tai hyödyntämään erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä tai verkkoyhteyksiä. Heidän kohdallaan asiakkuutta siirrettään ajallisesti eteenpäin.

Osaamiskeskuksessa noudatetaan koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä viranomaisten ja Vantaan kaupungin antamia linjauksia ja ohjeita. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista. Seuraa tiedotustamme sosiaalisessa mediassamme.

Osaamiskeskuksen palvelut:

Kartoitusjakso

Osaamiskeskuksen kahden viikon kartoitusjakson aikana tutustutaan suomalaiseen työ- ja koulutusrakenteeseen, suunnitellaan omaa jatkopolkua, laitetaan työnhakudokumentit kuntoon ja haetaan sekä työ- että koulutuspaikkoja. Jakson aikana opit tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamistasi, jonka lisäksi osaamista voi kehittää esimerkiksi osallistumalla osaamiskeskuksen järjestämille kursseille. Kartoitusjakson aikana saat oman ohjaajan ja palvelu jatkuu kartoitusjakson jälkeen henkilökohtaisena ohjauksena. Opetus on selkosuomenkielellä ja kartoitusjaksolle osallistuminen edellyttää suomen kielen taitotasoa A2. Kartoitusjakso järjestetään Vantaan osaamiskeskuksella, Lummetie 2 b 4 krs. 01300 Vantaa.

Ilmoittautuminen kartoitusjaksolle tapahtuu TE-toimiston kautta.

Kurssit, koulutukset ja tapahtumat

Suomen kielen keskusteluryhmä

Osaamiskeskuksen suomen kielen keskusteluryhmä järjestetään maanantaisin klo 13-15 Tikkurilan asukastilassa osoitteessa Lummetie 2 A, 4krs, Monitoimitila 1.
Keskusteluryhmä on avoin kaikille vantaalaisille maahanmuuttajille. Osallistuminen ei maksa mitään, eikä ryhmään tarvitse ilmoittautua.
Tarjolla on ilmaiseksi kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Ryhmää ohjaa osaamiskeskuksen suomen kielen opettaja.

Suomen kielen opetusryhmä

Osaamiskeskuksen suomen kielen opetusryhmä kokoontuu tiistaisin klo 13.30-15.30 Tikkurilan asukastilassa osoitteessa Lummetie 2 A, 4krs., Neuvottelutila 1.
Opetusryhmä on avoin kaikille vantaalaisille maahanmuuttajille. Opetus ei maksa mitään, eikä ryhmään tarvitse ilmoittautua.
Ota mukaan kynä ja paperia. Ryhmän opettajana toimii osaamiskeskuksen suomen kielen opettaja.

Muut osaamiskeskuksen kurssit, koulutukset ja tapahtumat

Meillä on tulossa kevään aikana vielä paljon erilaisia kursseja, koulutuksia ja tapahtumia. Ilmoitamme niistä tällä sivulla sekä sosiaalisessa mediassamme.

Ajankohtaista

Twitter